Nieuwe uitbaters Kasteel Breivelde gaan op 1 juli aan de slag

Vanaf 1 juli gaat Christof Gangl van feestzaal ’t Zavelhof in Vlierzele en het Burgemeestershof in Massemen aan de slag als nieuwe uitbater van het kasteel van Breivelde.

In februari 2019 beslisten Evelien en Katia Van de Maele, de concessiehouders van het Kasteel van Breivelde, om na zes succesvolle jaren te stoppen met de uitbating van het restaurant en de feestzaal. Stad Zottegem ging samen met hen op zoek naar een waardige opvolger.

“Aan die zoektocht is nu een einde gekomen. Met streekgenoot en ervaren horeca-uitbater Christof Gangl vonden we de geknipte overnemer voor deze prachtige zaak in het fee ërieke domein van Breivelde”, zegt een tevreden burgemeester Jenne De Potter. Het college van burgemeester en schepenen keurde op 17 juni 2019 de overname goed. De nieuwe uitbater start op 1 juli. De concessie loopt tot 31 oktober 2025. Zussen Van de Maele bouwden Kasteel van Breivelde uit tot bloeiende zaak In november 2013 namen Katia en Evelien Van de Maele de uitbating van het Kasteel van Breivelde op zich. Al snel bleken de beide zussen ook uitstekende zakenpartners. Met hun gedeelde passie voor lekker eten wisten ze het Kasteel van Breivelde om te toveren tot een bloeiende, gastvrije zaak. Zes jaar lang schotelden ze, samen met chef-kok Tom Verhaege, hun bezoekers de (h)eerlijkste gerechten voor en bezorgden ze communicanten, trouwers, jubilarissen en andere feestvierders een onvergetelijke dag. Voor de zussen was het een droom die ze konden waarmaken. Maar in februari beslisten ze dat het tijd was om de fakkel door te geven en terug volop te genieten van het gezinsleven.

“We koesteren alle mooie momenten en herinneringen. Maar we willen graag meer kunnen genieten van de kleine dingen in het leven: op zondag een bezoekje brengen aan de familie, tijd maken voor onze partner en er gewoon zijn voor onze kinderen”, besloten Katia en Evelien toen eensluidend.

Burgemeester Jenne De Potter is de zussen dankbaar voor wat ze op die zes jaar gerealiseerd hebben: “Evelien en Katia hebben een uniek kader geschapen waar mensen heerlijk kunnen dineren en feesten en waar ze zorgeloos kunnen genieten in een huiselijke sfeer. De prachtige locatie van het Kasteel van Breivelde is sowieso een grote troef, maar met hun warme, eigen aanpak cre ëerden ze ook binnenin een bijzondere meerwaarde. Ik ben dan ook heel blij dat we deze mooi zaak kunnen overdragen aan een beslagen opvolger.”

Nieuwe uitbater start op 1 juli

Met Christof Gangl komt het Kasteel van Breivelde in handen van een enthousiaste en doorwinterde horeca-uitbater. De dynamische dertiger stapte meteen na zijn studies kmo-management in de horeca. Hij wist in onze streek al twee succesvolle zaken uit te bouwen. Samen met zijn vrouw Tatiana baat Christof sinds 2009 Feestzaal ‘t Zavelhof in Vlierzele (Sint-LievensHoutem) uit. In mei 2017 kwam daar ook het Burgemeestershof in Massemen (Wetteren) bij. Het aanbod in beide zaken is ruim: de focus ligt zowel op priv éfeesten en etentjes als bedrijfsevents en teambuildings. Met Z-event-catering leveren Christof en zijn team ook gastronomisch genot op locatie. Die uitgebreide ervaring zullen Christof en Tatiana nu ook aanwenden om het Kasteel van Breivelde verder te laten bloeien.

“Het Kasteel van Breivelde is een fantastisch mooie locatie. Het domein lokt niet alleen veel
wandelaars, maar het is ook een prachtige omgeving voor feesten en evenementen. Dat schept veel mogelijkheden”, meent de nieuwe uitbater Christof Gangl. Hij wil de huidige, succesvolle formule van een restaurant, tearoom en feestzaal behouden, maar ziet ook groeipotentieel.

“We willen dat het Kasteel van Breivelde een laagdrempelige zaak is waar iedereen terecht kan. De parkbezoeker die na een wandeling graag iets kleins komt eten, de culinaire genieter, mensen die een gezellig feest willen geven in een prachtig decor, maar ook bedrijven die een event of een seminarie willen organiseren op een unieke locatie”, omschrijft Christof zijn toekomstvisie. Op korte termijn voorziet de nieuwe uitbater daarom al een aantal acties:

“We bekijken hoe we de zaak tijdens de zomermaanden 7 dagen op 7 kunnen openhouden, we willen de capaciteit van het terras uitbreiden en ook de menukaart zal worden vernieuwd. Daarbij besteden we aandacht aan heerlijk eenvoudige gerechten. In de komende maanden doen we ook een aantal opfrissingswerken om de zaak een eigen toets te geven.”

“Heel wat veranderingen, maar met veel aandacht voor het verzekeren van de continuïteit”, beklemtoont burgemeester Jenne De Potter. Chef-kok Tom Verhaege blijft ook na de overname een vaste waarde in het Kasteel van Breivelde. Tot eind september blijven de zussen Van de Maele mee aan boord om de overgang vlot te laten verlopen. “Alle geplande feesten gaan uiteraard door. Evelien en Katia zullen al deze mensen, samen met ons, nog een onvergetelijke dag bezorgen”, verzekeren Christof en Tatiana.

Domein van Breivelde

Het kasteeldomein van Breivelde is een beschermd parkdomein van 14 ha en vormt de groene long van Zottegem. Het domein werd op het einde van de 19de eeuw aangelegd volgens de stijl van de ‘Engelse tuinen’. De ontwerper gebruikte de kenmerken van het terrein maximaal: hij respecteerde de glooiingen en benutte de beek die door het domein loopt om de vijvers aan te leggen. Water speelt een hoofdrol in het ontwerp van het park: tien vijvers, een cascade en een fontein zorgen voor een speels en verrassend uitzicht. Het park vormt een grote open ruimte bij het kasteel. Het uitgestrekte grasveld reikt tot aan de grote vijver, waarin het kasteel prachtig wordt weerspiegeld. De vele uitzonderlijke bomen geven het domein een bijkomende aantrekkingskracht. Daarvan zijn de moerascypressen, aangeplant op het eiland in de spiegelvijver, beeldbepalend voor het park. Ook in de winter blijft het park een visueel festijn voor de bezoeker, dankzij het gulle gebruik van groenblijvende heesters en naaldbomen.