Soroptimist Zottegem ZOVL verzamelde 5000 Euro voor een waterproject in Bulgarije

foto : Soroptimist International Zottegem ZOVL

De leden van Soroptimist Zottegem ZOVL overhandigden een check van 5000 euro aan de voorzitster van Soroptimist International wereldwijd, een organisatie van bijna 80.000 vrouwelijke bedrijfsleiders en academici die zich inzetten voor het lot van vrouwen over heel de wereld.

o
Ze steunen dit keer een waterproject in Bulgarije (in Stara Zagora) maar steunen ook heel wat organisaties in Zuid-Oost-Vlaanderen. Ze hebben dit geld verdiend door unieke sjaals te verkopen. Op vraag van serviceclub Soroptimist Zottegem Zuid-Oost-Vlaanderen had het breigoedlabel COSY knits een sjaal ontworpen in de kleuren van Soroptimist International. Het resultaat is een stijlvol accessoire, van 100% Belgische makelij, in twee tinten blauwe wol gecombineerd met een goudgele viscosedraad.
o
foto: Soroptimist Zottegem ZOVL

Het design van de sjaal is geïnspireerd op de bekende grote golf van Kanagawa, een houtsnede van de Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai uit 1832. In het oorspronkelijke werk zien we niet alleen de onmetelijke kracht van de natuur verbeeld, maar evengoed de kracht en het doorzettingsvermogen van de roeiers die de golf trotseren. Door deze sjaal toepasselijk ‘WAVE’ te dopen, staat ze symbool voor de positieve golf die Soroptimist International teweeg wil brengen en voor het onafgebroken engagement van alle clubleden.

De sjaal wordt te koop aangeboden aan alle (inter)nationale Soroptimist-clubs en andere geïnteresseerden. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar het Women, Water & Leadership-project.

Wil je meer informatie :
https://www.facebook.com/Soroptimist.Zottegem.be/

Weldra in De Beiaard: een exclusief interview met de voorzitster van Soroptimist International wereldwijd, Mevrouw Verhoef-Cohen.

Mariet Verhoef-Cohen, voorzitster van Soroptimist International, foto AVQ / Sjarel Klak