Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem (BVLAR) promoot gebruik rookmelders

Op vrijdag 28 juni tekende brandweerpost Sint-Lievens-Houtem van de Brandweerzone Vlaamse Ardennen present op de jaarlijkse avondmarkt. Met hun aanwezigheid willen ze de burger sensibiliseren omtrent de gevaren van brand.

De BPA (Brand Preventie Adviseur)- stand was hierbij ook aanwezig zijn. De burger kan kon kennis maken met de verschillende manieren van rook-en hittedetectie, evenals met de gevaren van brand en rook. Uit statistieken blijkt immers dat bij een nachtelijke brand de overlevingskansen van de bewoners merkelijk lager zijn. Dit komt omdat je tijdens je slaap de rook niet kunt ruiken. Wil je je overlevingskansen vergroten, dan is de aanschaf en de correcte plaatsing van een rookdetector alvast een goed begin.