Brillenwinkel in het centrum van Geraardsbergen overvallen. Profiel dader is gekend.


Geraardsbergen. Deze namiddag drong een man een Pearle-winkel binnen en bedreigde het personeel. De overvaller nam een grote hoeveelheid brillen mee en vertrok te voet.Intussen is een profiel van de dader bekend. Jurgen De Landsheer reageert.

Omstreeks 14.00 uur kwam een man de Pearle in het centrum van Geraardsbergen binnen. Hij had een tas van de Action bij en nam heel agressief een aantal brillen mee. Een handelaar vlak in de buurt: ‘De man was niet gewapend maar het gaat hier om een boomlange kerel die een bijzonder dreigende houding aannam.’ Vervolgens nam hij de benen. Het personeel van de Pearle bleef rustig en hield zich afzijdig, wat het beleid van de winkelgroep voorschrijft.

Een persoonsbeschrijving
Intussen circuleert er een persoonsbeschrijving. Het gaat om een allochtone man van 1m90, met kort haar, witte pet, een rond gezicht met stoppelbaard en een training van Lacoste. Hij is te voet en heeft een zak van de Action bij zich.

Bewakingscamera’s maakten heel duidelijke beelden van de man. Intussen heeft de politie van Geraardsbergen/Lierde een klopjacht op de overvaller geopend. Korpschef Jurgen De Landsheer: ‘Er werd geen geweld gebruikt. Er zijn geen gekwetsten en de dader is gevlucht. Er is een buurtinformatienetwerk opgestart. We hebben videobeelden van de overvaller. De zaak is in handen van het parket. Later volgt er een profielfoto.’

Wie meer informatie kan verstrekken, gelieve zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie van Geraardsbergen/Lierde (054/ 43 04 30)

Julien Borremans

X