Wegen zondag vrij voor Omloop Het Nieuwsblad voor beloften

Met start om 13 uur en aankomst omstreeks 17 uur in de Parkstraat in Zottegem-Grotenberge staat op zondag 7 juli, in een organisatie van Wielerclub Egmont Zottegem, de 54ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften op de wielerkalender.

Voor het eerst is deze wedstrijd opgenomen in het klassement U23 Road Series, een samenwerking tussen Belgian Cycling en de Koninklijke Nederlandse Wielerunie die in totaal negen wedstrijden omvat, waarvan er vier in Nederland en vijf in Belgi ë verreden worden. De totale afstand van de Omloop Het Nieuwsblad bedraagt 161,5 km en is verdeeld over één grote ronde van 84,5 km die ook Zwalm, Horebeke, Brakel, Geraardsbergen en Herzele aandoet. Daarbij krijgen de renners de Molenberg, Leberg, Tenbosse, Muur/Kapelmuur en de Bosberg onder de wielen en op de terugweg naar Zottegem moeten ze ook over de kasseien van de Paddestraat en Lippenhovestraat en de helling van de Grotenbergestraat. Daarna wachten hen nog drie kleinere plaatselijke ronden van 25,7 km waarbij de Paddestraat, Lippenhovestraat en Grotenbergestraat ook telkens op hun route liggen.

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijd worden op grondgebied Zottegem de volgende speciale verkeersregelingen aangekondigd:

parkeerverbod van 8 tot 18 uur: Parkstraat (+ zijbermen), Gentsesteenweg (gedeelte tussen Parkstraat en Bijlokestraat) en parking Domein Breivelde + kerkplein.

parkeerverbod van 11 tot 13u45: Bijlokestraat, D; Van Den Bosschestraat, Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat (tussen Graaf van Egmontstraat en Molenkouter) en Molenkouter.

parkeerverbod van 11 tot 17u45: Luiveld (tussen Vinkenhoek en Gaverland), Bruggenhoek (tussen Buke en Elenestraat), A. Gevaertlaan (tussen Bijlokestraat en Buke) en Grotenbergestraat (tussen A. Gevaertlaan en Domein Breivelde).

parkeerverbod van 13u15 tot 17u45: Vinkenhoek, Potaardestraat, Klemhoutstraat (tussen Potaardestraat en spoorwegbrug), Ten Ede, Faliestraat (tussen Ten Ede en Sint-Hubertusplein), Sint-Hubertusplein (rijbaan), Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat (tussen Oudenhovestraat en Ten Bosse), Ten Bosse, Kruiswaterplein (tussen Ten Bosse en Traveins), Traveins (tussen Kruiswaterplein en Krommestraat), Krommestraat, Molenhoek (tussen Krommestraat en Rijkestraat), Kluisstraat, Knutsegemstraat (tussen Kluisstraat en Paddestraat), Paddestraat (tussen Knutsegemstraat en Romeins Plein), Romeins Plein (kant klooster + parkeerplaatsen naast rijbaan), Beugelstraat (tussen Romeins Plein en Lippenhovestraat), Lippenhovestraat (tussen Beugelsraat en Lippenseweg), Lippenseweg (tussen Lippenhovestraat en Elenestraat), A. Gevaertlaan (tussen Bijlokestraat en Grotenbergestraat).

eenrichtingsverkeer van 8 tot 17u45: Parkstraat (alleen toegelaten richting Gentsesteenweg).

eenrichtingsverkeer van 12 tot 13u30: Gentsesteenweg (tussen Parkstraat en Bijlokestraat, alleen toegelaten richting Bijlokestraat) en Bijlokestraat richting A. Gevaertlaan).

eenrichtingsverkeer van 13 tot 17u45: Vinkenhoek (alleen toegelaten richting Luiveld), Luiveld (richting Gaverland), Gaverland (richting Smissenhoek), Potaardestraat (richting Klemhoutstraat), Klemhoutstraat (richting Smissenhoek), Krommestraat (richting Molenhoek), Molenhoek (richting Rijkestraat), Kluisstraat   (richting Knutsegemstraat), Knutsegemstraat (richting Paddestraat), Paddestraat (richting Romeins Plein), Lippenhovestraat (richting Lippenseweg), Lippenseweg (richting Elenestraat), Grotenbergestraat (tussen A. Gevaertlaan en Domein Breivelde, richting Domein Breivelde).

X