Oosterzele feest! Kom gratis genieten van concert ‘Meisje, meisje’ van Neeka

Zoals de traditie dat wilt, feest Oosterzele ook dit jaar in het teken van de Vlaamse feestdag.Iedereen is welkom op donderdag 11 juli om om 20 uur in de pastorietuin van Moortsele voor het concert ‘Meisje, meisje’ van Neeka. Het concert is gratis. Uw plekje reserveren, graag voor 10 juli, is wel een must. Geef een seintje naar reservaties@oosterzele.be. Aansluitend op het concert wordt een drankje aangeboden.       Reporter 17,

“Eindelijk!” zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) na vijf albums in het Engels klaar was voor een nieuw Nederlandstalig avontuur.   In 2012 schreef ze al het gevoelige pareltje ‘Jij kent de lijnen’, geïnspireerd door en over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar heel wat airplay op bij Radio 1. Toch duurt het nog enkele jaren voor ze beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s vroegen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?” Het positieve onthaal van ‘Jij kent de lijnen’ en een reeks optredens met Kris De Bruyne doen haar uiteindelijk overstag gaan. Samenwerken en muziek spelen met Kris voelt immers aan als thuiskomen. Kris vertaalde trouwens ook al Neeka’s grootste hit ‘Don’t hold me back’ (‘No por Amor’ op La Matanza songs). In het voorjaar van 2018 neemt Neeka tien prachtige songs op in de übergezellige Gentse Room 13 studio’s. Gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan, puur en ontwapenend eerlijk. Enkele songtitels: ‘Meisje meisje’, ‘Herfst’, ‘Kersen’, ‘Niet kwaad, Ik ben geen brave(!)’.De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. De eerste single, het heerlijk swingende ‘Kersen’, komt uit in het najaar 2018. CD-release Meisje meisje staat gepland in het voorjaar 2019. Kom genieten van Neeka (zang, gitaar, keyboards) en Roeland Van de Moortele   (gitaar, banjo, backing vocals).       Reporter 17

X