Waterstofchloride komt in riolering terecht

Omstreeks 8 uur vanochtend werd de brandweer op de hoogte gebracht van een incident bij het bedrijf Eurocoating in het industriepark in Ninove (Pamelstraat-Oost). Via een overloop was er waterstofchloride in het rioleringsnet terechtgekomen. Door de afkondiging van de operationele fase werd een deel van de veiligheidscel opgeroepen.  Brandweer, politie, medische  hulpdiensten  en de rioolnetbeheerder  kwamen ter plaatseom metingen uit te voeren en het product in de riolering verder te verdunnen. De rioleringen worden uit voorzorg gespoeld met Denderwater.

Evacuatie was niet nodig, er was geen gevaar voor de omliggende bedrijven of voor de bevolking. Omdat er via de riolering mogelijk geurhinder kan zijn, bracht de politie de omliggende bedrijven en omwonenden persoonlijk op de hoogte van de situatie.