Is het nu Everbeek-Boven of Everbeek-Beneden?

Zanger Peter Slabbynck verkoopt T-shirts

4 jaar geleden kwam Red Zebra-zanger en jeugdauteur Peter Slabbynck in Everbeek wonen. Everbeek Boven of Everbeek Beneden?

Zelf houdt hij het op Everbeek Midden. Maar hij vond het wel grappig dat iedereen steeds dezelfde vraag stelde als hij vertelde dat hij Everbeek woont. Daarom bracht hij vorig jaar een t-shirt uit met het opschrift Everbeek Uptown Downtown. Omdat de vraag bleef naar het shirt maar de voorraad op was, besloot hij deze zomer een nieuw shirt uit te brengen. Deze keer verwijst hij naar de hoogte waarop beide kerken liggen. ‘Ik ben het zelf gaan meten. Kwestie van discussies te vermijden. Daarna heb ik de info doorgegeven aan grafisch ontwerpster Anja Forceville uit Ronse waarmee ik regelmatig samen werk. Zij vroeg zich nog af of het ontwerp er niet te katholiek uit zag. Ik vond van niet en de kerken zijn nu éénmaal de 2 ijkpunten. Ik ben in elk geval zeer tevreden over t-shirt. En ook over mijn keuze om hier te komen wonen. De rust die ik hier vind na mijn optredens is zalig.’ De t-shirts kosten 20 euro. Wie interesse heeft, kan een mail sturen: slabbynck.peter@gmail.com. Of kan terecht in caf é Het Kader, vroeger het Portret, in Everbeek-Beneden.

X