Winnaars digitale klantenkaarten Oosterzele Onderneemt.

‘Oosterzele Onderneemt’ beloont trouwe klanten die aankopen bij lokale handelaars

Winnaars digitale klantenkaarten Oosterzele Onderneemt.

In de raadzaal in Oosterzele mochten de winnaars van de tombola, die gebruik maken van de ‘Freedelity klantenkaart’, hun prijs in ontvangst nemen. Het doel is de lokale handel in de gemeente Oosterzele te stimuleren. Voorzitter Hugo Verstraeten, die de lokale economie blijft verdedigen als een leeuw, mocht de 15 gelukkige prijswinnaars proclameren. Er mocht   met recht en reden eens geklonken worden met de prijswinnaars en de pers. De service en de vriendschap die je lokaal krijgt is de toegevoegde waarde van de lokale economie. (Reporter 17, foto DV)

Winnaars Freedelity E-id klantenkaart
Sinds maart 2014 kan je bij vijf handelaars in Oosterzele gebruik maken van je elektronische identiteitskaart als klantenkaart. Per kwartaal worden uit al de bezoekers bij één van deze handelaars bonnen uitgeloot.
Winnaars eerste kwartaal 2019: Christophe De Sloover (Gent), Ann Van Der Meiren (Zottegem), Johan Maes (Oosterzele), Caroline Claeys (Oosterzele), Joseph Penninck (Oosterzele), Katrien Gevaert (Oosterzele), Cindy De Backer (Oosterzele), Cindy Van Geyte (Oosterzele).
Winnaars tweede kwartaal 2019: Guido Vanheghe (Herzele), Sabine Van Winghem (Sint — Lievens — Houtem), Kurt Van Stappen (Oosterzele), Marianne Eeckhout (Oosterzele), Marc Rijckbosch (Oosterzele), Jean De Vogelaere (Oosterzele).
De prijzen werden geschonken door Stokerij Van Damme (Balegem), Delicatessen Chantal (Oosterzele), TEVAMA (Oosterzele), Bistro Onder Den Toren (Oosterzele) en Het Zoeteke (Scheldewindeke).
Steffert Vanneste (co — voorzitter) en schepen Orville Cottenie stelden het beleidsplan van de lokale economie voor. Er zijn vier kernpunten voor deze legislatuur: ondersteuning voor de lokale ondernemers, handelaars, buurtwinkels, het vastleggen van meetbare doelstellingen, als daar zijn: nulmeting leegstand, focus op een paar locaties als test en uitbouwen, samenwerken, alle krachten en onderwerpen bundelen (zoals bijvoorbeeld: verkeersveiligheid), gezamenlijk met alle betrokken partijen (Ambachtelijke zones, Unizo, Voka, verenigingen),… en het inschakelen van een lokale expert.
Schepen Orville Cottenie: ‘lokale handel first in mind’
‘Oosterzele heeft producenten die topproducten maken. Samen met onze lokale handelaars hebben wij een enorm aanbod voor elke consument. Dit moeten we blijvend in verf zetten zodat onze lokale handel ‘first in mind’ wordt. Wij willen dit doen door onder andere een ‘korte keten markt’ te organiseren op regelmatige basis. Het zou leuk zijn om hierbij over de gemeentegrenzen heen te kunnen werken. Daar zijn we momenteel mee bezig’, speechte schepen Orville Cottenie. Tijdens zijn huis aan huisbezoeken in aanloop naar de verkiezingen stelde schepen Cottenie vast dat Gijzenzele, Moortsele en Landskouter geen winkels meer hebben. Hij gaat nagaan hoe kan gefaciliteerd worden: ‘Mensen naar de winkel brengen of de winkel naar de mensen brengen’. Schepen Orville Cottenie gaf ook nog heel interessante cijfers van de lokale economie in Oosterzele mee. Er zijn 253 ondernemingen, 1.149 zelfstandigen ‘exclusief managementvennootschappen, job ratio (aantal jobs x 100. bevolking op beroeps actieve leeftijd): 38,4 :regionaal gemiddelde 53 per 100, tewerkstellingsgraad: 73 % (Vlaanderen 74,6). Tien procent van de Oosterzelenaars vindt werk in eigen streek, 90 % moet job elders vinden. Mensen die in eigen streek kunnen werken zijn gelukkige mensen.
Wat willen de ondernemers van Oosterzele? Belangrijke werkpunten voor huidig gemeentebestuur: ondersteunen van lokale handelaars en buurtwinkels, aanmoediging nieuwe winkels en behoud bestaande winkels in de dorpskernen, parkeergelegenheid behouden of voorzien, stimuleren samenwerking tussen verenigingen en lokale ondernemingen, door alle erkende en gesubsidieerde verenigingen aan te sporen om lokaal te kopen, inschakelen op gemeentelijk niveau van een expert die de tussenpersoon wordt tussen startende ondernemers en het gemeentebestuur.       Reporter 17
X