Landelijke Gilde Scheldewindeke organiseert tractorpulling

Landelijke Gilde Scheldewindeke organiseert op zondag 18 augustus een tractorpulling om hun 100-jarig jubileum te vieren. Het evenement gaat door bij de familie Suenaert (Lange Munte 75B in Scheldewindeke).  

Tractor pulling is een  sport, waarin men met een  tractor  een zware  slede  over een zo groot mogelijk afstand moet slepen. Er bestaan verschillende klassen; er wordt zowel met fabrieksmodellen geduelleerd, als met speciaal gebouwde tractoren met krachtige motoren. De fabrieksmodellen worden weer onderverdeeld in gewichtsklassen. Ook zijn er vrije klasse 950 kg tractoren. Het beste trekresultaat wordt behaald met een zo zwaar mogelijke tractor. Daarom worden er zoveel gewichten aan de tractor gehangen dat de gewichtsklasse net niet overschreden wordt. In Scheldewindeke kunnen de volgende klassen deelnemen: standaard (3,5 ton , 4,5 ton , 5,5 ton, 6,5 ton , 7,5 ton, 7,5 ton DAMES , 8,5 ton , 9,5 ton , 9,5 ton DAMES ,10,5 ton , 12 ton), verbeterde standaard (3,5 ton , 4,5 ton , 5,5 ton , 6,5 ton), farm sport klasse (3,5 ton , 4,5 ton , 5,5 ton , 6,5 ton) en jeeps (3 ton)

Iedereen is welkom vanaf 10 uur om diverse tractoren in verschillende gewichtsklassen aan het werk te zien. Hieraan wordt ’s middags een gezellig samenzijn met een eetfestijn met warme beenhesp gekoppeld. Inschrijven hiervoor is noodzakelijk, dit v Ã³Ã³r vrijdag 9 augustus via LG.scheldewindeke@gmail.com.

X