Merelbeke Feest: tweedaags feestje op Kerkplein

Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag en het succes van de eerste editie, organiseren de Dzjakkers opnieuw het heuse evenement; Merelbeke Feest. Merelbeke Feest gaat door op zaterdag 13 en zondag 14 juli.

n 2016 vierde Merelbeke Carnaval haar 50ste verjaardag onder meer met een tweedaags feestweekend op het Kerkplein. Het moest een éénmalig feestje worden. De lovende reacties waren echter te omvangrijk om het signaal van de Merelbekenaren te negeren. Een klein comit é van Djzakkers en carnavalisten zet ook nu haar schouders onder de organisatie. De optredens vinden plaats op het Kerkplein van Merelbeke. Op zaterdag 13 juli vanaf 19 uur kan men genieten van optredens van James Gillespie, Smash Dance Deejay Tim en Jelle CLeymans en zijn El Bandido’s. Op zondag 14 juli kunnen enthousiastelingen reeds om 11u30 luisteren naar een aperitiefconcert op ‘Terras den Steenweg’. De feestelijkheden worden verdergezet op het Kerkplein omstreeks 13u30. Er is een kinderdorp, alsook optredens van Boembox, De Ketnetband, Straffen Toebak en Les Copines.

De tweedaagse wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente en de cultuurdienst en is onderdeel van Vlaanderen Feest. Zij zorgen ook voor de financi ële en logistieke ondersteuning en de hele opbrengst komt ten goede van het carnaval in Merelbeke. Alle info op www.merelbekefeest.be. De toegang is twee dagen lang gratis.

X