In juni werd er een speelstraat gemaakt voor één dag

Veilig spelen in Zottegemse straten

Een speelstraat in Zwalm

De stad Zottegem biedt de mogelijkheid om tijdens de vakantie— onder voorwaarden en mits een tijdige aanvraag — een speelstraat in te richten. Vier inwoners dienden dit voorjaar een aanvraag in voor hun straat.

Dankzij deze meters en peters kunnen kinderen in de Iepenstraat, een deel van de Frans Van De Meulebrouckestraat, de Lentestraat, de Weidestraat en de Terrasstraat tijdens de grote vakantie naar hartenlust op straat spelen, hinkelen,
rolschaatsen, skaten …

“Van ’s morgens 10 uur tot ’s avonds 20 uur wordt de straat afgezet met hekken”, aldus schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA). ” In die periode is de straat helemaal van de kinderen. Enkel bewoners, prioritaire voertuigen en fietsers mogen de straat nog voorzichtig inrijden. Ook zij moeten op elk moment voorrang verlenen aan de spelende kinderen en extra waakzaam zijn. Ze mogen de hekken even verplaatsen om toegang te krijgen, maar moeten ze daarna onmiddellijk terugplaatsen.”,

Ook burgemeester Jenne De Potter is blij met het succes van de speelstraten: ‘We wensen de kinderen van de Zottegemse speelstraten alvast veel speelplezier deze zomer!’

Meer info: zottegem.be/speelstraten

 

X