Zottegemse Chiro op zomerkamp

 

Een heel jaar lang kijkt het jeugdige volkje er naar uit en nu is het zover: het zomerkamp van hun jeugdvereniging. Zo gaat de Jongenschiro Velzeke dezer dagen de tenten opslaan in Oudsbergen, een nieuwe gemeente in Belgisch-Limburg die pas op 1 januari ll. ontstond uit de fusie van Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode en waarvan de naam verwijst naar het natuurgebied Oudsberg dat tussen die beide vroegere gemeenten ligt.

De Meisjeschiro Velzeke trekt naar de provincie Antwerpen om er in de Noorderkempen dichtbij de grens met Nederland te gaan bivakkeren in Essen. De leiding van Chiro H. Hart Zottegem (dat vorig jaar in Essen verbleef) vond ditmaal een geschikte kampplaats in (West-)Limburg, meer bepaald in Beringen. Op 21 juli zijn alle jongens en meisjes van deze Chirobewegingen weer thuis.

X