Eva De Roovere en folKK brengen klein kunst op de Graanmarkt

Ninove vierde het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op donderdag 11 juli met een bonte mix van muziek, theater en een Vlaamse markt op en rondom de Graanmarkt.

Vanaf 16 uur was de Graanmarkt het decor van een kleine lees- & luistermarkt met tweedehandse boeken en cd’s/lp’s, een knutselmarkt met huisgemaakte spullen en een smikkel- & sneukelmarkt met eetkraampjes.

©SoRi – 11 juli-viering op de Graanmarkt in Ninove

Vanaf 20.30 uur gingen we dansen. Eerst was er folKK (folk met de ‘kk’ van kleinkunst). 15 jonge folkies zorgden voor sprankelend frisse interpretaties van mooie, soms vergeten parels van het luisterlied en door de tijd gerijpte kleinkunstklassiekers van Boudewijn de Groot, Jan De Wilde, Miel Cools, Bram Vermeulen, Johan Verminnen, Herman Van Veen, Gerard Van Maasakkers, Zjef Vanuytsel en andere monumenten. Speciale gaste was Eva De Roovere, bekend van de folkrockgroep Kadril, Oblomow en ‘Kleine Blote Liedjes’, maar vooral van haar solowerk (‘De jager’, ‘Over & weer’, ‘Mijn huis’ en ‘Viert’) en een nummer 1 in Nederland met Diggy Dex (‘Slaap lekker’, zijn remix van ‘Fantastig toch’). Na drie Engelstalige albums doet ze het met ’La Loba’ sinds kort weer in het Nederlands. Aansluitend vermaakte DJ Andy het volk met Vlaamse Lieden en Liederen.

©SoRi – 11 juli-viering op de Graanmarkt in Ninove
©SoRi – 11 juli-viering op de Graanmarkt in Ninove
©SoRi – 11 juli-viering op de Graanmarkt in Ninove
©SoRi – Eva De Roovere
©SoRi – 11 juli-viering op de Graanmarkt in Ninove
X