77e Grote prijs Beeckman-De Caluw é op 18 juli 2019

Voor Pascal Carael, als voorzitter is het de 40e editie van deze Grote Prijs. Hij dankt dan ook het ganse bestuur van de Koninklijke Wielerclub Denderclub Ninove om deze editie terug tot een goed einde te mogen brengen.  

“Gezien de goede reputatie hebben we terug een vrij compleet deelnemersveld voor het Ninoofs publiek kunnen vastleggen. De Tweede van vorig jaar, Michael Van Staeyen Van Het Nederlandse Roompot, die ons parcours zo subliem vindt, zal er dit jaar terug bij zijn.

Een Australische selectie, dat momenteel op het kermis circuit hier in Belgi ë grote sier maakt, hebben ook present getekend.

De Ploeg Wanty-Gobert zal zeker aanwezig zijn met zijn streekrenners J érome Baugnies en Thimothy Dupont. Wanty ook goed bezig momenteel in de Tour De France.  Ook aanwezig in de Tour De France, de Franse ploeg ARKEA, met oa Robert Wagner, dat zijn aanwezigheid reeds heeft bevestigd.  

Julien van Den Branden, die dit jaar reeds een aantal overwinningen op zijn palmares heeft staan, met de ploeg Tarteletto-Isorex zal aanwezig zijn.  Een 25 tal wildcards zijn reeds uitgereikt aan plaatselijke renners die wij de kans willen geven zich even met het grote geweld te kunnen meten. Pascal Carael    hoopt ook dat hij de winnaar van vorig jaar, Tom van Asbroeck, dat deze wedstrijd al tweemaal op zijn palmares heeft staan, nog aan de start te kunnen krijgen.  Nog een volledige ploeg dat aan de start zal verschijnen is het Sport Vlaanderen-Baloise Pro Cycling team. Vele anderen zullen het wielerpeloton nog vervoegen, dit is maar een greep uit de massa.  

En last but not least de ploeg Corendon Circus met Belgisch Kampioen Tim MERLIER. Dit zal zeker onze publiekstrekker worden.” vertelde Pascal Carael

©SoRi – Koninklijke WC Denderclub Ninove