Brand op eerste verdieping woning Scheldewindeke

Maandagmiddag 16 juli is een brand ontstaan op de eerste verdieping van een gebouw in de Korenbloemstraat in Scheldewindeke. De brandweer kon het vuur snel blussen waardoor de schade beperkt bleef, maar het huis is voorlopig niet bewoonbaar.

De brand ontstond kort voor de middag. Vier bewoners die aanwezig waren, konden net op tijd het huis verlaten. Twee van hen, een 37-jarige vader en zijn vierjarige zoon, moesten wel in het ziekenhuis gecontroleerd worden op rookintoxicatie. Het vuur was snel geblust en de brand beperkte zich tot huisraad in een kamer. “Onze diensten hebben vooral brandend materiaal naar buiten gebracht”, klinkt het bij de brandweer. Het gebouw liep geen brandschade op, maar door de rook- en waterschade is het huis voorlopig niet bewoonbaar. Het gezin vindt op eigen initiatief onderdak, stelt de politie.