De politie waarschuwt voor frauduleuze bloemenverkopers. Getuigen waarschuwen.


Geraardsbergen. De politie van Geraardsbergen/Lierde waarschuwt de laatste tijd melding van bloemenverkopers die van deur tot deur gaan, soms met minder goede bedoelingen…   De politie roept op tot alertheid voor mooie praatjes. Deze verkopers hebben – zelfs met een geldige vergunning – geen toelating hebben om je huis te betreden! Meld verdacht gedrag direct via 101 (noteer eventueel de nummerplaat!).

Een vrouw heeft reeds bezoek gehad van een bloemenverkoper. Ze getuigt: ‘Deze bloemenverkopers zijn hier ook geweest. De kids hebben de deur opengedaan terwijl ik gaan werken was. Ze vroegen of de ouders thuis waren en of ze geld hadden.’ Een andere getuige merkt het volgende op: ‘Truukje om te zien of er iemand thuis is of op cong é. Dan kunnen ze ’s avonds of ’s nachts inbreken. Na hun bezoek moet je eens controleren of er geen speciale krijttekens werden aangebracht op de stoep aan of rechtover uw woning.’

Julien Borremans