Zottegem splitst scholen en zoekt extra directeur

Tot nu toe vormden de stedelijke basisscholen De Smidse en De Kleine Planeet één school, bestaande dus uit de hoofdschool aan de Smissenhoek en een vestigingsplaats in de Wolvenstraat. Op aanraden van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten besliste nu echter eerst het schepencollege intentioneel (in zitting op 29 april ll.) en daarna de gemeenteraad als inrichtende macht effectief (in zitting op 17 juni ll.) om deze basisscholen voortaan administratief te splitsen.

Dit houdt weliswaar ook in dat er, naast Chris De Bodt die directeur van De Smidse in Erwetegem blijft, een bijkomende directeur aan het hoofd van De Kleine Planeet moet aangesteld worden. Per 1 juli ll. is dan ook door het college van burgemeester en schepenen beslist om deze voltijdse betrekking (24 uren) open te verklaren en over te gaan tot het aanleggen van een wervingsreserve. Deze hele selectieprocedure zal uitgevoerd worden door het externe selectiebureau CC Consult uit Brussel.