Budapest Rally team 605

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” – Etappe 1-2-3

We volgen de lotgevallen van de Lierdese/Zottegemse ploeg met hun Caddilac Brougham limousine doorheen Europa op weg naar Budapest.

 

Budapest Rally team 605

Op zaterdag 13 juli 2019 was het zover. Vanuit Mont-Saint-Guibert startte team 605 “Wezatengisterenopcaf é” als deelnemers aan de Budapest Rally 2019.

Budapest Rally

De Budapest Rally is een kleurrijke roadtrip met originele vierwielers.

Op zeven etappedagen dient er 2000km afgelegd te worden doorheen twaalf verschillende landen. De startplaatsen zijn Amsterdam, Brussel, Parijs en Lyon en de aankomst is Boedapest.

De bedoeling is om onderweg zoveel mogelijk punten te verdienen door een aantal challenges met glans uit te voeren en alle checkpoints op de route te vinden. Ook de originaliteit van de auto en de kledij van het team kunnen extra punten opbrengen en de kansen vergroten op de ultieme hoofdprijs, een gifgroene Trabant!

Team 605 aan de start.

Team 605 “Wezatengisterenopcaf é”

Nina De Smet, Nick Speltdoorn en Kevin De Paepe zijn Lierdenaars. Lieza De Winter, Karen De Cubber en Bart Bek é zijn van Erwetegem. Alle zes zijn het leden van de carnavalsvereniging “De Sotten”.

Etappe 1   Brussel-Hinterzarte

Na het vertrek vanuit de zandgroeve ging het door Walloni ë richting Duitsland. Via de route 500 doorheen het Zwarte woud diende de eerste etappeplaats Hinterzarte bereikt.

Op de eerste dag van de rally hadden de deelnemers ook al heel wat challenges te vervullen. Ze dienden op Francochamps een autoband mee te pikken, een foto te maken van het gemeentebord Ouren, te zwemmen in de Triberg watervallen, een condoom op te blazen met de uitlaat van de wagen en tussen Hornberg en Triberg een foto nemen van de grootste koekoeksklok van de wereld. Het team had onderweg zo veel leute en plezier dat ze pas om 0u30 op de camping toekwamen. Wel wat aan de late kant doch alle opdrachten van de dag werden uitgevoerd.

Etappe 2 Hinterzarten-Sion

Deze tweede dag dienden wel minder kilometers afgelegd doch het klimmen was zeker niet te onderschatten. Zwitserland het Alpenland bij uitstek   werd doorkruist. Als challenge diende elk teamlid met totaal zeven kledingstukken aan een duik te nemen in de Schluchsee. Verder moest er een eitje gebakken worden op de motorkap en opgepeuzeld, diende men een foto te maken met een rasechte Zwitserse koe. En om het nog spannender te maken moest de finish overschreden worden met twee locals in de wagen. Onderweg vond het team de Lungerersee zo prachtig dat ze er gewoon even ingesprongen zijn. Spijtig werden niet alle opdrachten uitgevoerd omdat … team 605 gewoon even mis gereden was.

routemap etappe twee

Etappe 3  Sion-Lago di Piano

Vandaag werd de San Gran Bernardo pas bedwongen. Via het stadje Novara, waar als challenge een Campari genuttigd werd, ging het verder richting Comomeer. Van het Lago di Como werd de weg dan verder gezet naar de etappefinish Lago di Piano.

De challenges waren ditmaal artistiek want men diende een Carpool Karaoke en een synchroon waterballet in het Comomeer te organiseren. Verder werd er van het team een groepsknuffel met een schaap verwacht en diende men een St.Bernardus hond souvenier te kopen voor hun favoriete pitspoes.

Team 605 diende ook collega rallyrijder ter hulp te schieten die hun sleutels in de auto hadden laten liggen. Op een nogal drastische manier werd het probleem opgelost.

Wat vooraf ging kan je hier lezen:

Team 605 “WEZATENGISTERENOPCAFE” op promotoer voor hun deelname aan de Boedapest Rally 2019.

Streekgenoten bereiden zich voor op de 2000km lange “Budapest Rally 2019”.