landkaart Hongarije

Streekgenoten bereiden zich voor op de 2000km lange “Budapest Rally 2019”.

Team 605 met hun CadillacDe Budapest Rally.

De Budapest Rally is een kleurrijke roadtrip met originele vierwielers.

Op zeven etappedagen dient er 2000km afgelegd te worden doorheen twaalf verschillende landen. De startplaatsen zijn Amsterdam, Brussel, Parijs en Lyon en de aankomst is Boedapest.

De bedoeling is om onderweg zoveel mogelijk punten te verdienen door een aantal challenges met glans uit te voeren en alle checkpoints op de route te vinden. Ook de originaliteit van de auto en de kledij van het team kunnen extra punten opbrengen en de kansen vergroten op de ultieme hoofdprijs, een gifgroene Trabant!

Het thema voor de editie 2019 is BACK TO THE SIXTIES.

Team 605 aan de Budapest Rally 2019Team 605 “Wezatengisterenopcaf é”

Nina De Smet, Nick Speltdoorn en Kevin De Paepe zijn Lierdenaars. Lieza De Winter, Karen De Cubber en Bart Bek é zijn van Erwetegem. Alle zes zijn het leden van de Zottegemse carnavalsvereniging “De Sotten”.

Hoe het begon …

Het idee om aan deze rally deel te nemen groeide, hoe kan het ook anders onder carnavalisten, op caf é. Twee van de teamleden spraken er al jaren over om eens aan “The Budapest Rally” deel te nemen. Toen de limo er kwam door het carnaval was de kogel door de kerk en werd er beslist om deel te nemen. Het avontuur, kamperen, weg van luxe doch vooral de vriendschap onderweg gaven de doorslag.

deelnemende Cadillac aan de Budapest RallyCadillac Brougham 1988 limousine

“In Aalst hebben de carnavalsgroepen een “pompierswagen” voor gebruik na de stoet en in Zottegem zijn er groepen die dit willen nadoen. Maar wij zagen zomaar kopi ëren niet zitten en wilden duidelijk onze eigen stijl cre ëren.” wist Nina De Smet ons te vertellen. “Hierdoor rijpte het idee om een limousine aan te kopen en in januari dit jaar is dit er dan ook werkelijk van gekomen. Met vier koppels kochten we een Cadillac Brougham 1988. Eigenlijk voor het carnaval dus maar een tochtje van 2000km naar Boedapest is natuurlijk aardig meegenomen. Wel spijtig dat één van de koppels niet mee kan.” voegde ze er nog aan toe.

Hun eerste punten

Als je het team aan hun eerste punten wil helpen ga dan een kijkje nemen op hun facebookpagina Team 605# “Wezatengisterenopcaf é en like deze.