De Gavers

Zwembad Geraardsbergen uitzonderlijk open tijdens hitte?

Normaal gezien niet.

De Gavers

Het zal woensdag en donderdag pokkewarm zijn. Wat zeg ik? HEET! Nog nooit zal het zo heet geweest zijn. En het heeft geen zin om er aan te wennen want vrijdag is het alweer voorbij. Maar niets zal er ons van weerhouden in paniek te schieten nog voor we dat spontaan in brand doen. Woensdag slaat het klimaat op hol. Voor een volle twee dagen. Of het weer. Kan ook.

Het ideale moment om die aartslelijke zwemshort boven te halen. En het ideale moment om te waarschuwen. De overheid zag de bui hangen en waarschuwt. Wij geven jullie graag wat extra tips mee voor de komende twee dagen.

Volg de weersvoorspellingen.

Volg het weer op je smartphone. En dat mag geen probleem zijn. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen terug naar huis keren voor hun GSM. Niet voor hun portefuille of de pamper van de kleine. Wel voor de GSM. En terwijl je het weer checkt kan je ineens de zonnebril van Paris en het badpak van dingsken checken.

Drink meer dan gewoonlijk. OOK al heb je geen dorst!

Nog meer? Mag geen probleem zijn. Want laten we eerlijk zijn. Tijdens de zomer is het alle dagen feest: Gentse feesten, terrasjes, een BBQ hier, een BBQ daar. En als de overheid het zegt, dan luisteren we meestal. Let wel drank met statiegeld te consumeren. Zo blijft er geld over voor het turnpak van Truusje op het einde van de zomer. Het zal snel september zijn.

Draag een hoofddeksel!

U hoort het goed! Draag een hoofddeksel. En laat u vooral gaan! Na wat meer gedronken te hebben dan gewoonlijk mag een sombrero! Moet een sombrero! Ol é! Of een hoofddoek. In mijn geval een keppel! Niet dat ik angst heb voor de toorn gods. Eerder vrees ik een zonneslag ergens rond de haarlijn die ik niet   meer heb. Draag een hoofddeksel. Maar alles behalve een baseballpet. En als het dan toch moet, zet ze dan recht op! Daar dient ze voor.

Check je pipi!

Check regelmatig de straalstroom. Voor de heren: gedaan met affiches staren tijdens het plassen. Gedaan met staand “sapiosexueel” of eender welk ander moeilijk woord te googelen, halverwege een date, tijdens het plassen. Trouwens: als je sapiosexueel moet googelen ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Ik kan de ervaring maar delen.

Is je pipi donker, dan zal je meer moeten drinken. Is je pipi rood? Ga naar de dokter. Is je pipi blauw? Dan heeft iemand methyleenblauw in je drankje gedaan. Altijd beter dan rohypnol.   Alhoewel? Als iemand rohypnol in je drankje doet wil dat meestal zeggen dat hij je wel ziet zitten. Toppie dus!!

En last but not least: zoek een zwembad!

Brakel heeft er één. Ninove en Zottegem ook. En Aalst. Dendermonde. Geraardsbergen niet. We hebben er wel één. Maar het zal niet open zijn. Ook niet tijdens de hittegolf. Niet dus.

 

Meer tips op vlaanderen.be

.