Stad neemt extra maatregelen ingevolge hitte

De volgende dagen worden tropische temperaturen voorspeld. De stad neemt een aantal maatregelen voor haar personeel en inwoners:

– extra water voor alle medewerkers

– in Woonzorgcentrum Klateringen gelden de maatregelen van het hitteplan

– in IBO ’t Kadeeken zijn er extra maatregelen voor de kinderen (extra water, controle op drinken en verplichten tot voldoende drinken, kindjes worden binnen gehouden op het heetste van de dag en er zijn waterspelletjes)

– de openingsuren van de stads- en OCMWdiensten werden aangepast: alle stads- en OCMWdiensten (uitgezonderd de sporthal, ’t Kadeeken, de bib, dienst cultuur, dienst toerisme, zwembad De Kleine Dender en Woonzorgcentrum Klateringen) zullen gesloten zijn op donderdagnamiddag 25 juli tussen 16 uur en 19.45 uur. Er zijn bijkomende openingsuren voor het publiek op woensdag 24 juli, donderdag 25 juli en vrijdag 26 juli van 7.30 uur tot 12 uur i.p.v. 8.30 uur tot 12 uur.

– tijdens het circus- en straattheaterfestival ‘De Donderdagen’ op donderdag 25 juli zal er gratis water voor de toeschouwers voorzien worden.