Montmartrewijk verkeersvrij voor driedaagse festiviteiten

Naar jaarlijkse gewoonte betekent het eerste weekend van augustus in Zottegem afspraak voor de traditionele Montmartrefeesten, ditmaal dus van komende vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus op en rond het gelijknamige Montmartreplein. Op de openingsavond van de festiviteiten staat opnieuw een misviering op het programma. Gedurende een vijftal jaren (van 2007 tot 2011) ging deze door op het plein zelf maar, zoals tevoren en sindsdien, zal deze eucharistieviering ook nu weer plaatsvinden aan de nabijgelegen Sint-Annakapel in de F. De Beckstraat, om 19u30. Voor in geval van regenweer zal daar voor het publiek de nodige overkapping voorzien worden. De openluchtmis zal muzikaal opgeluisterd worden door de koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove die eerst, vanaf 19 uur, ook een korte rondgang in de wijk zal maken. Vanaf 20u30 zullen De Platte Choco’s voor de nodige ambiance zorgen.

Op zaterdag 3 augustus wordt de feestavond ingezet om 19u15 met optredens van Nico en Kurt Crabb é. Zoals al meerdere jaren het geval is, wordt het daarna uitkijken naar de travestieshow van Madame Zaza die vanaf 21 uur haar nieuwste revue ‘Carousel’ brengt. Op zondag 4 augustus worden de wijkfeesten al vroeg voortgezet met een aperitief-jazzconcert om 11 uur door de International Rythm Connection. Vanaf 12 uur kan er aangeschoven worden aan foodtrucks. In de namiddag is er om 14 uur een optreden van de Revival Bigband, vanaf 16 uur vrij podium (voor ‘lokale helden’) en ook zullen dan portrettisten en karikaturisten aan het werk gaan om het publiek te verrassen. ’s Avonds krijgen de driedaagse feestelijkheden een dubbele muzikale afsluiter met optredens van Elvis from the Wolvenstreet (om 19 uur) en Tom de bie & de imkers (om 20 uur). De toegang tot de Montmartrefeesten is gratis.

VERKEERSMAATREGELEN

Naar aanleiding van de Montmartrefeesten zijn volgende speciale verkeersmaatregelen voorzien, die allemaal van toepassing zijn van vrijdagmorgen 2 augustus om 6 uur tot maandag 5 augustus om 18 uur: parkeerverbod op het Montmartreplein en in de F. De Meyerstraat en G. Schockaertstraat (deel tussen F. De Beckstraat en Zuidstraat) alsook enkel op vrijdag 2 augustus van 16 tot 21 uur in de F. De Beckstraat (+ ook geen verkeer toegelaten) / Geen verkeer toegelaten op het Montmartreplein en in de F. De Meyerstraat / Alleen plaatselijk verkeer toegelaten in de Zuidstraat (uitzonderlijk in beide richtingen) alsook in de G. Schockaertstraat, F. De Beckstraat en Sint-Annastraat (tussen F. De Beckstraat en Van Aelbrouckstraat).

In afwijking van de door de Vlaamse Regering vastgelegde normen voor muziek (en nachtlawaai) hebben de organisatoren van de Montmartrefestiviteiten vanwege het stadsbestuur toelating gekregen om op elk van de feestavonden telkens tot 1 uur ’s nachts muziek te maken.

X