Ook augustus is buurtfeestenmaand

In de voorbije weekends kon dit al vastgesteld worden en ook in de eerstvolgende weken zal het nog blijken dat zeker de vakantie- en zomerperiode uitnodigt voor de organisatie van een buurtfeestje. Zo vonden er onlangs reeds burenontmoetingen plaats in ondermeer de Grote Lage, het Bosveld en de Hofstraat in Strijpen, de Langestraat in Godveerdegem, Pijperzele in Sint-Maria-Oudenhove, Sonseinde in Velzeke, Steenbergen en de Klemhoutstraat in Erwetegem, de Minnenbergstraat in Oombergen, de Kastanjelaan in Bevegem en de Langendries in Sint-Goriks-Oudenhove.

Ook in de maand augustus, behalve in het verlengde weekend van O.-L.-Vrouw Hemelvaartsdag en Kermis Zottegem, zijn er her en der nog afspraken voor een buurtactiviteit en zoals dat eveneens het geval was voor sommige van bovenvermelde bijeenkomsten, worden tevens op navolgende plaatsen niet altijd alleen de inwoners van de betrokken straat verwacht maar zijn soms ook de inwoners van aanpalende straten (of een deel ervan) uitgenodigd: op zaterdag 3 augustus in de woonwijk Alsbroeken in Strijpen alsook in de Magnoliastraat in de wijk Bijloke, in de Rodestraat in Godveerdegem en de Ruiterstraat in Sint-Goriks-Oudenhove; op zondag 4 augustus in de Parkstraat in Grotenberge; op zaterdag 24 augustus in het Schilderken in Sint-Maria-Oudenhove; op zondag 25 augustus in de Abeelstraat in de Bijloke; op zaterdag 31 augustus in de Engelstraat in Erwetegem.

Zoals in de voorbije jaren kunnen ook de eerste paar weekends van september nog best een geschikt moment zijn voor een buurtfeest. Zo is ondermeer op zaterdag 7 september in Velzeke zowel in de Puttestraat als in de Zwartestraat een burenontmoeting gepland.

X