Extra vestigingsplaats voor Zottegemse kunstacademie

Naast de hoofdschool aan de Trapstraat krijgt de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (SABK) in Zottegem een bijkomende vestigingsplaats. Het nieuwe decreet van de Vlaamse overheid inzake deeltijds kunstonderwijs laat namelijk toe om “een structuuronderdeel waarvoor een schoolbestuur reeds onderwijsbevoegdheid heeft, uit te breiden naar andere vestigingsplaatsen, zonder nieuwe programmatie”.

De Zottegemse kunstacademie wil nu hiervan gebruik maken om de eerste en tweede graad (voor 6- tot 12-jarigen) van de opleiding beeldende kunsten uit te breiden en ook aan te bieden in de lokalen van de stedelijke basisschool De Smidse aan de Smissenhoek in Erwetegem. Gerekend wordt op die manier een groter publiek te kunnen bereiken, mede omdat deze nieuwe locatie kan tegemoet komen aan het probleem van verplaatsing dat zich voor sommige leerlingen/ouders kan stellen. Leerlingen zullen er, aansluitend op de gewone schooluren en dus op dezelfde plaats, daarna ook de lessen van de SABK kunnen volgen.

Het stadsbestuur liet reeds horen met deze uitbreidingsplannen in te stemmen en de bijkomende vestigingsplaats van de SABK te erkennen. Meer inlichtingen tijdens de openingsuren van het schoolsecretariaat aan de Trapstraat 45, tel. 09  364 64 81 — 09  364 64 82.

X