Pop-up skatepark in Oosterzele

Op de parking gelegen naast het station van Scheldewindeke werd er opnieuw een tijdelijk skatepark geopend. Het is reeds de derde editie van het pop-up skatepark. Het skatepark trekt tientallen jongeren aan uit de streek. Volgens schepen Elsy De Wilde zijn er zelfs plannen voor een permanent skatepark.  

In 2017 startte het gemeentebestuur met de installatie van haar eerste pop-up skatepark. Destijds bevond het skatepark zich in Gijzenzele. In 2018 werd beslist om het skatepark te plaatsen op de parking gelegen naast het station van Scheldewindeke. Na het succes in 2018 werd het skatepark opnieuw ingericht in Scheldewindeke.

‘Voor onze jeugd investeren we in jeugdkampen, een buitenspeeldag en jongerenparticipatie. Wij willen alle jongeren betrekken bij ons beleid en zullen hen regelmatig bevragen over initiatieven zoals een skatepark. Zolang iedereen zich aan de regels houdt, is er geen probleem. Er zijn aanspreekpersonen aangesteld en we gaan ook controleren of de regels gerespecteerd worden. Maar de jeugd moet ook een plaats krijgen om zich te amuseren. We denken eveneens aan een permanent skatepark.’ getuigt schepen Elsy De Wilde.

 

Het ziet ernaar uit dat het skatepark opnieuw een succes wordt. Dagelijks zakken 10-tallen jongeren uit de omgeving af om hun nieuwe kunstjes te tonen.

X