Nieuwe kringloopwinkel in Merelbeke

In de oude gebouwen van Elektro E.R.M. in Merelbeke zal VZW Ateljee een nieuwe kringloopwinkel inrichten. De VZW heeft momenteel negen kringloopwinkels in Gent, Evergem, Deinze en Nazareth en zal in Merelbeke een tiende winkel inrichten. De nieuwe kringloopwinkel bevindt zich op de Hundelgemsesteenweg 204 in Merelbeke.

Ateljee is een toonaangevend maatwerkbedrijf   in Vlaanderen met een brede waaier aan tewerkstellingsprojecten. VZW Ateljee realiseert vanuit een diepgaande maatschappelijke betrokkenheid kwalitatieve tewerkstelling van mensen met verminderde kansen. Ze doen dit rekening houdend met een veranderende samenleving en bieden via hun tewerkstellingsprojecten materi ële hulpverlening. Zodoende wil men het het functioneren van het individu te verbeteren. De VZW was reeds geruime tijd op zoek naar een geschikt pand in Merelbeke om een nieuwe kringloopwinkel te openen.

Ze kochten de oude bedrijfspanden van elektrogroot- en kleinhandel E.R.M op de Hundelgemsesteenweg 204 in Merelbeke. De VZW kan gebruikmaken van zo’n 1.400 vierkante meter winkelruimte. Het woonhuis naast het bedrijf op de site zal worden afgebroken om plaats te maken voor vrachtwagens die komen laden en lossen en zo de verkeershinder op de drukke Hundelgemstesteenweg te beperken.

X