Kinderen lopen besmetting in de De Speeldoos op.

‘Er is geen reden tot paniek.’


Onkerzele. Een dozijn kinderen in De Speeldoos — de stedelijke buitenschoolse opvang — heeft last van een besmettelijke huidaandoening. De Dienst Gezondheid contacteerde reeds de stad Geraardsbergen, maar er is niets ernstig aan de hand. De Speeldoos sluit twee weken, de jaarlijkse vakantie. Intussen wordt de school ontsmet.

Woensdag werd de besmetting vastgesteld. De symptomen zijn rode blaasjes rond de mond en de neus. Deze blaasjes barsten na verloop van tijd open en er ontstaan korstjes. ‘De oorzaak van de besmetting wordt onderzocht, maar is tot nu toe nog helemaal niet geweten,’ laat een medewerker ons weten, ‘Er dreigt zeker geen gevaar. Kinderen zitten dicht bij elkaar en raken elkaar wel eens aan. Zo wordt de besmetting doorgegeven.’ Er wordt ons duidelijk gemaakt dat er zeker geen gevaar dreigt. ‘Het gebeurt zeer regelmatig dat besmettingen worden doorgegeven. Er zijn geen redenen om ons ongerust te maken,’ laat de medeweker ons weten.

De Speeldoos gaat twee weken dicht. ‘Dit heeft niets met de besmetting te maken. Intussen weten we meer nieuws over de ziekte en kunnen we maatregelen nemen. De school zal worden ontsmet. Belangrijk is om de nodige aandacht te schenken aan hygi ëne. Kinderen — die nog extra last zouden krijgen — gaan best eens naar de dokter.

Julien Borremans

X