Wandelclub Op Stap Zwalm neemt deel aan Dodentocht in Bornem

Ook dit jaar nemen enkele dappere wandelaars van “Op Stap Zwalm” deel aan de befaamde Dodentocht. Voorzitter Luc Van Moorleghem: “Deze is aan zijn 50ste editie toe en is intussen tot Koninklijke dodentocht gedoopt. De zeven wandelaars van de Zwalmse wandelclub zullen ook dit jaar stappen voor het goede doel. De goede doelen zijn: Wilddierenpark De Zonnegloed uit Oost-Vleteren. Daar zal de wandelclub met het gedoneerde bedrag vijf dieren in peterschap krijgen. 1 cavia, 1 dwerggeit, 2 alpaca’s en een rode neusbeer. Een ander goed doel is Calvinia Vevoza uit Poperinge. Deze zullen een deel van de opbrengst (sponsoring) krijgen. Het gaat hier om een Poperingse VZW die zich inzet tegen kansarmoede in Zuid Afrika. Een aantal bestuursleden en een aantal aangesloten leden bij de club zullen wandelen om dit te realiseren. De jongste deelneemster in Marijke Van Hove, 23 jaar en nog maar dit jaar aangesloten, de jongste deelnemer is Vincent De Tremmerie, 21 jaar en beiden zijn studenten aan de unief van Gent. De andere deelnemers zijn : Marijke 23 jaar uit Wetteren, Vincent 21 jaar uit Gent, Annelies 34 jaar uit Gavere, Ricardo 28 jaar uit Poperinge, Paul 46 jaar uit Dendermonde, Annie 42 jaar uit Brakel en nog een special guest die gaat mee wandelen als steun. Men wil hierbij alle sponsors die geld bij elkaar brachten voor het goede doel nu reeds bedanken.”

X