Sportieve top-ervaring in Zottegem met Oost-Vlaanderens Mooiste

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is Zottegem startpunt van het fiets- en wandelevent Oost-Vlaanderens Mooiste.

Getrainde of recreatieve fietser? Fervente wandelaar? Of gewoon zin om de grote vakantie in schoonheid af te sluiten met het hele gezin? Kom dan op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september naar het leukste fiets- en wandelevent van de Vlaamse Ardennen: Oost-Vlaanderens Mooiste! Met Zottegem als startpunt ontdek je onze mooie streek per fiets of te voet en helemaal aan jouw tempo.

Uniek event in een bruisende sportstad

Oost-Vlaanderens Mooiste is een unieke, sportieve samenwerking tussen stad Zottegem, drie lokale wielertoeristenclubs (WTC Leeuwergem, WTC De Hert en WTC Erwetegem), Sportakern Zottegem, Wandelclub Egmont en Wandelsport Vlaanderen. Ondersteunende partners zijn Volvo D’Hondt, Doltcini, Grinta!, Zero & One en TR Graphics. Powerbar staat opnieuw in voor uitgebalanceerde bevoorradingen.

Het concept komt overgewaaid uit Roeselare, waar West-Vlaanderens Mooiste is uitgegroeid tot een succesvolle vierdaagse. “Oost-Vlaanderens Mooiste is ondertussen aan zijn derde editie toe en we mogen gerust stellen dat het concept ook hier erg aanslaat. Vorig jaar mochten we maar liefst 2.500 fietsers en wandelaars verwelkomen, dat aantal hopen we dit jaar minstens te evenaren”, zegt een enthousiaste burgemeester Jenne De Potter (CD&V), “Want Zottegem is een echte, bruisende sportstad. Onze authentieke Vlaamse Ardennen zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend voor hun uitdagende fietslandschappen. En natuurlijk kun je hier ook prachtige wandelingen maken in het groen. Met Oost-Vlaanderens Mooiste tonen we de deelnemers letterlijk de mooiste plekjes van onze stad en omgeving. Een omgeving die we als stadsbestuur uiteraard koesteren en willen beschermen. Daarom vinden we het belangrijk dat dit groene event ook een duurzaam event is. Ik ben dan ook blij dat we tijdens Oost-Vlaanderens Mooiste voor het eerst met onze recent geleverde herbruikbare bekers kunnen werken.”

Ruim aanbod aan parcours op ieders maat

Schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA) beaamt: “Oost-Vlaanderens Mooiste is een echte aanrader voor iedereen die graag actief bezig is in de natuur. Het maakt niet uit of je nu een intensieve sporter bent of een recreatieve genieter, want met het uitgebreide aanbod aan fietsparcours en wandelingen vindt iedereen zijn ideale formule.”

Het aanbod is vergelijkbaar met dat van vorig jaar, maar deze derde editie legt ook nieuwe accenten.

Schepen Cassiman licht toe: “De organisatie van de mountainbikeritten werd vernieuwd. Met een monsterrit van ruim 110 km dagen we zelfs de meest geharde mountainbiker uit. Maar doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je nog steeds genieten van een rit van 35, 50 of 75 kilometer. Op zondag is er dit jaar ook een familiefietstocht van 15 km in de landelijke streek van Velzeke, met een veilig parcours voor kinderen en met een lekker artisanaal ijsje onderweg.”

Voor de wegritten biedt de organisatie opnieuw een rit van 80 km richting Geraardsbergen aan en ritten richting Oudenaarde tot 130 km. Er zijn ook fietsroutes van 30 km en 55 km. Op zaterdag kun je deelnemen aan erkende wandelroutes van 6, 12 en 18 km, georganiseerd door wandelclub WSV Egmont. Op zondag staat enkel de wandeling van 6 km op het programma. Alle routes starten en eindigen aan de Bevegemse Vijvers.

Inschrijven kan ter plaatse de dag zelf.

De inschrijvingen voor de cyclo- en mountainbikeparcours starten om 7.30 uur. De deelnameprijs bedraagt 6
euro. Hiervoor kun je ook deelnemen aan andere toertochten van Coppa Grinta! Na inschrijving kun je de
gekozen route ook downloaden, zodat je — naast het volgen van de vaste pijlen — ook op GPX kunt rijden.
Voor de wandeltochten kun je inschrijven vanaf 8.00 uur. Je betaalt 1,70 euro inschrijvingsgeld.

Meer info over de praktische organisatie van Oost-Vlaanderens Mooiste vind je op www.oostvlaanderensmooiste.be.

Wedstrijd: volg de Grote Prijs Stad Zottegem in onze promowagen

“Om Oost-Vlaanderens Mooiste te promoten hebben we ook een wedstrijd gelanceerd waarbij een VIPbelevingsarrangement voor twee personen te winnen valt voor een ander groot sportevent in onze stad,
namelijk de Grote Prijs Stad Zottegem op 20 augustus”, laten burgemeester De Potter en schepen van
sport en citymarketing Cassiman nog weten. “De winnaars kunnen de wedstrijd van bij de start tot aan de finish volgen vanuit de ‘Oost-Vlaanderens Mooiste’-promowagen en ze krijgen toegang tot de VIP-tent in de aankomstzone.

Deelnemen kan nog tot 15 augustus via het formulier op de Facebookpagina van Oost-Vlaanderens Mooiste.