Kermis Balegem, het goede beleven

Balegem viert feest. Heb je het kermisprogramma van Balegem al gezien? Het beloven van zaterdag 17 tot en met maandag 19 augustus drie mooie feestdagen te worden. Wie naar Kermis Balegem komt zal intens kunnen genieten van het aantrekkelijk programma. Kermis Balegem krijgt een nieuw jasje. Drie dagen lang geldt alleen de wet van Kermis Balegem. Amusement, plezier, ontbijt, stomende optredens, kermisvertier, wielerwedstrijden, Balegemse Noene, bar, aperitiefconcert, ontdekkingstocht met huifkar, fuiven, speelstraat, mosselfestijn, vraag het aan, travestieshow. Elk item heeft zijn doelpubliek. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Het is de ambitie van het gloednieuw comit é met voorzitter Eddy Van Dorpe, covoorzitter Geert Van de Casteele, secretaresse Veerle Hubo, penningmeester Mario De Vos, financieel verantwoordelijke Stefan Uytterhaegen, Marnick Bogaert, Carine De Winne, Christa Vermeulen, An Haesebeyt, Britt Uyttterhaeghen en Claudine Van Durme, om van Kermis Balegem een volksfeest te maken. Ze staken de koppen bij elkaar om werk te maken van Kermis Balegem. Tweejaarlijks is er wel Bruisend Balegem —zeg maar de Gentse Feesten op één dag —, maar de andere jaren was er nauwelijks wat te beleven. ‘Balegem Leeft wil Balegem terug op de kaart zetten en benadrukken dat het in Balegem leuk is om te wonen en te ondernemen’, zei Eddy Van Dorpe op de persconferentie. Het kersvers comit é mag trots zijn op het aantrekkelijk kermisprogramma. Balegem Leeft!

 

Balegems talent

 

Balegemse talenten Dex Dylan en John krijgen van het nieuwe comit é de kans om voor eigen publiek op te treden. Dex Dylan brengt Nederlandstalige- en Engelstalige covers. Het repertoire van Tom Jones, Marco Borsato, Christoff,…passeren de revue. John brengt muziek van de bovenste plank. ‘Blue suède Shoes’ van Elvis Presley, hits van Johnny Cash en ‘Just say Hello’ van Ren é Froger zijn maar enkele voorbeelden uit zijn oeuvre. ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer is het sein voor een heuse polonaise. Kom genieten van Dex Dylan en John. Ambiance in Balegem.

Het gloednieuw comit é heeft ook oog voor een mooi project ‘Verkeersveiligheid voor de Oosterzeelse scholen’. Amusement en engagement gaan in Balegem hand in hand. Terwijl je geniet van een heerlijke Balegemse cocktail, cava, Balegems biertje of een zomerse sangria, kan je voor minstens één euro (meer mag uiteraard ook) uw lievelingsplaat aanvragen. De opbrengst gaat naar het project ‘Verkeersveiligheid Oosterzeelse scholen’, dat het comit é samen met Kiwanis Land van Rhode ondersteunt.

Het ‘Balegem Leeft-comit é is klaar om je op zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 augustus een gezellige kermis aan te bieden. De kermis is er ook voor de kinderen. Chiro Balegem organiseert op de Houte (rondpunt tot station) een speelstraat. De kinderen kunnen naar hartenlust ravotten. Bo Van Dorope zorgt voor de grime, alle kinderen zullen er feestelijk bijlopen.

We zetten graag alle evenementen eens op een rijtje.

Programma

 

Zaterdag 17 augustus

 

Caf é De Steenput

15 u: Wielerwedstrijd junioren

 

Caf é Ganzenhof

20 u: Dimi zingt Hazes, gevolgd door kermisfuif met DJ Marnick.

 

Zondag 18 augustus

08 u – 10 u 30: Dorpsontbijt in De Kring (organisatie Gezinsbond).

11 u – 12 u 30 u: Aperitiefconcert door popkoor AMICI.

11 u — 20 u : Speelstraat (Chiro Balegem)

12 u 30 –   15 u 00: Balegemse Noene; BBQ in feestzaal Ganzenhof.

13 u -18 u 00: Huifkarrentocht (start en aankomst aan caf é ‘t Ganzenhof) GRATIS !
13 u – 14 u: ‘Vraag het aan’ met DJ Marnick.

14 u 20 — 15 u 45: Balegemse schlagerzanger Dex Dylan

16 u 10 — 17 u 10: Balegemse zanger John brengt covers

18 u — 19 u 30: Atomica

20 u — 22 u: Vraag het aan…met DJ Marnick

22 u — 01 u: Balegemse fuif featering DJ Marnick

 

Maandag 19 augustus

 

Caf é Ganzenhof

12 u — 15 u: ‘Zielmesse’ Mosselen à volont é met frietjes (22 euro)

Vol au vent met frietjes (15 euro)

Caf é De Steenput

 

15 u : Wielerwedstrijd junioren

18 u: Optreden Vlaamse zangers

Travestieshow met Madame ZAZA

Haringworp, tal van prijzen te winnen.

 

Kom afgezakt naar Kermis Balegem. Je mag drie dagen ongestoord feesten. Het gloednieuw kermiscomit é wil graag zijn inzet tonen met oprechte interesse en bezield engagement. Je zal versteld staan van de diversiteit en de creativiteit. Het comit é dankt van harte Bruisend Balegem, Gezinsbond, Chiro Balegem, Kiwanis Land van Rhode, Koninklijke Toneelvereniging Sint — Martinus Balegem, gemeente Oosterzele, Antoine De Smaele, de sponsors. Ze tonen een groot hart voor ‘Kermis Balegem’. U komt toch ook?             Reporter 17

X