Zottegem Atletiek jubileert met 38ste Egmontloop

Zottegem Atletiek (ZA) mag voortaan de eretitel ‘koninklijk’ in het vaandel dragen. De plaatselijke atletiekclub bestaat immers vijftig jaar en dit jubileum werd reeds officieel gevierd begin mei. Op sportief vlak werd dit feestjaar ingezet met het provinciaal kampioenschap veldlopen waarvan ZA door de Vlaamse Atletiekliga de organisatie toegewezen kreeg, en komende zaterdag 17 augustus, in Zottegem “kermiszaterdag”, is er de feestelijke 38ste editie van de jaarlijkse joggingwedstrijd, de Egmontloop die opnieuw — voor de 24ste keer zal voorafgegaan worden door een jeugdloop. Centrale locatie van het hele gebeuren is het stedelijk sportstadion in Bevegem.

Voor de jeugd zijn er drie reeksen, met eerste start om 15 uur. De allerkleinsten tot en met geboortejaar 2013 lopen 200 meter, kinderen t.e.m. geboortejaar 2010 leggen een volledige ronde op de atletiekpiste af (400 meter, start om 15u05) en jongeren t.e.m. geboortejaar 2007 lopen 800 meter (start om 15u10). Voor de eerste drie jongens en meisjes van elke reeks wacht er een mooi aandenken; de overige deelnemers krijgen aan de aankomst een andere leuke verrassing. Deelname aan deze jeugdloop kost 4 euro (voor elke leeftijd) en de inschrijvingen gebeuren alleen ter plaatse, in de kantine op het stadion.

De (gezamenlijke) start van de eigenlijke Egmontloop is voorzien om 15u30. De deelnemers kunnen kiezen voor een afstand van 2,9 of 5,4 of 10,4 km (aanloopronde van 400 m op het stadion + 1 x of 2 x of 4 x parkronde van 2,5 km). Er werd een nieuw parcours uitgestippeld (niet meer via de Sabina van Beierenlaan) waarbij minder van de openbare weg en meer van de Finse piste gebruik gemaakt wordt. Iedere deelnemer ontvangt bij teruggave van zijn/haar borstnummer een aandenken en mag deelnemen aan een gratis sneltombola. Voor de beste drie per afstand en leeftijdscategorie (seniores heren, seniores dames, masters heren +35, masters dames +35) ligt er nog een extra geschenk klaar op de prijzentafel. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van ZA worden ook extra podia voorzien voor heren +50 en dames +50 (in alle afstanden). Deelname aan deze Egmontloop kost 7 euro (betaling ter plaatse, voorinschrijvingen afgesloten).