15 augustus en kermis: open of gesloten?

Op donderdag 15 augustus, feestdag van O.-L.-Vrouw Hemelvaart, zullen de dienst toerisme in het stadhuis aan de Markt en de stadsbibliotheek in het Kasteel van Egmont gesloten zijn (zoals overigens alle stadsdiensten). Er zal dan eveneens geen grabbelpas- en speelpleinwerking zijn. Zoals steeds het geval is op feestdagen, zal het zwembad Bevegemse Vijvers ook niet toegankelijk zijn op donderdag 15 augustus.

Ter gelegenheid van de kermis in het stadscentrum, van zaterdag 17 tot dinsdag 20 augustus, wordt de werking van de verschillende stadsdiensten op een lager pitje gezet (gesloten of minimumbemanning). ’s Zaterdags zal de dienst burgerzaken zoals gewoonlijk wel nog open zijn van 9 tot 11u30 maar op maandag en dinsdag blijft het Administratief Centrum Sanitary helemaal dicht. Het infokantoor van de dienst toerisme dat tijdens het toeristisch seizoen normaal ook op weekenddagen open is, zal uitzonderlijk gesloten zijn van zaterdag tot en met dinsdag.

Het zwembad Bevegemse Vijvers is gesloten van zondag tot en met dinsdag. Dit is ook het geval voor de stadsbibliotheek. In het Hemelrijk is er zowel op kermismaandag als -dinsdag geen speelpleinwerking en nog op dinsdag is er ook geen Grabbelpasactiviteit. Na een langere sluitingsperiode (sinds 22 juli) heropenen CC Zoetegem en de Uit-balie in de bib op maandag 26 augustus. Bij Bpost wordt geen rekening meer gehouden met lokale kermissen of festiviteiten; het postkantoor aan de Hoogstraat zal dus op de kermisdagen open zijn zoals gewoonlijk. Dit is ook het geval voor het Ilvarecyclagepark aan de Ballingsweg.

X