Het kleuterteam van Basisschool Bevegem

Basisschool Bevegem beloond voor taalonderwijs

Het kleuterteam van basisschool Bevegem

Op 26 september 2019 is er de Europese Dag van de Talen. Naar aanleiding daarvan organiseerde het EDT-platform een wedstrijd, waarbij scholen konden aantonen hoe ze creatief omgaan met taalonderwijs.

BS Bevegem liet — via een filmpje — zien hoe ze woordenschatverwerving op een speelse manier aanpakken in de kleuterafdeling van de school. De jury was onder de indruk en kende aan basisschool Bevegem de EDT-award 2019 toe. Op 26 september volgt de offici ële uitreiking tijdens een internationaal congres in Brussel.

Directeur Steven Ghys: “Vanaf de peuterklas speelt de school een niet te onderschatten rol in de taalverwerving van kinderen. Woordenschatontwikkeling krijgt in onze kleuterafdeling dan ook de hoogste prioriteit. We bieden onze talentjes een rijke leeromgeving aan, waarin taalvaardigheid centraal staat. Deze prijs is een stimulans om op deze weg verder te gaan.’

X