Update familiedrama in Moerbeke: doodslag op grootvader

Het parket van Oost-Vlaanderen geeft meer details over het familiedrama gisterenavond in Moerbeke bij Geraardsbergen.

“Gisterenavond omstreeks 19.17 werd de politie opgeroepen om tussen te komen bij een incident in de Stoffelstraat te Moerbeke. Bij aankomst door de politie werd het levenloze lichaam aangetroffen van de 81-jarige bewoner. De verdachte, de 23-jarige kleinzoon van het slachtoffer, was nog aanwezig in de woning. Hij  wachtte de komst van de politiediensten en de hulpdiensten af.  Het CSI-team van de federale politie en een wetsdokter kwamen ter plaatse. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer met geweld om het leven werd gebracht. Degrootmoeder, 81 jaar oud, die eveneens aanwezig was in de woning kon vluchten en de hulpdiensten verwittigen. Afgelopen nacht stapten ook de onderzoeksrechter en het parket af om na te gaan wat er precies is gebeurd. De verdachte werd gearresteerd en zal vandaag verhoord worden en nadien voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag op zijn grootvader. De exacte omstandigheden en de mogelijke beweegredenen van de vermoedelijke dader zullen het voorwerp uitmaken van het verder gerechtelijk onderzoek.”

X