Levend Erfgoed organiseert voor de 23ste maal een Levend Expo.

Op zondag 25 augustus 2019 organiseert Steunpunt Levend Erfgoed (SLE) met zetel in Oosterzele voor de 23e keer de Levend Erfgoed Expo in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. Het word opnieuw een hoogdag voor onze oude lokale rassen van boerderij- en neerhofdieren.

Al meer dan vijfentwintig jaar zet Steunpunt Levend Erfgoed zich in voor het behoud van de streekeigen, en vaak bedreigde, cultuurrassen van Vlaanderen, Brussel en Walloni ë. Vaak bezitten deze levende monumenten een schat aan genetisch materiaal die binnen de moderne fok- en landbouwmethoden verloren dreigt te gaan. ‘Wij willen ze levend!’ is één van de slogans van Steunpunt Levend Erfgoed, want de praktijk toont aan dat ze er niet goed aan toe zijn.

Neem een kijkje op www.sle.be voor meer info.

Tijdens de jaarlijkse Levend Erfgoed Expo krijgt het grote publiek de kans om er ook echt in levende lijve kennis mee te maken. Met logistieke steun van de Provincie Oost-Vlaanderen wordt het Eiland in het domein Puyenbroeck omgetoverd tot een kleurrijke verzameling van honderden lokale boerderij- en neerhofdieren. Niet zomaar wat dieren, maar allemaal rassen die in onze streken ontstonden en door de mens gedomesticeerd werden omwille van de nutsdoeleinden maar nu niet meer door de professionele landbouw gebruikt worden. Levend erfgoed dus. Naast de te koop gestelde hoenders, kalkoenen, ganzen, eenden, geiten, schapen, honden, runderen en trekpaarden, worden ook tal van dieren tentoongesteld. Daarnaast zijn er keuringen van dieren, demon- straties met Belgische hondenrassen, huifkartochten, plattelandseducatie, oude ambachten, een hoefsmid, enzovoort.

23e LEVEND ERFGOED EXPO – PRAKTISCH
Wanneer: zondag 25 augustus 2019
Wat: Levend Erfgoed Expo
Wie: Steunpunt Levend Erfgoed vzw
Waar: Provinciaal Domein Puyenbroeck, Evenementeneiland,
via parking 1A – Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke
Uur: van 10 uur tot 18 uur. Inschrijven niet nodig. Toegang gratis voor iedereen.
Meer informatie: info@sle.be of Website: www.sle.be

X