‘Kirmesse’ van vrijdag 23 tot en met maandag 26 augustus, Gijzels platform van verenigingen pakt uit met indrukwekkend programma

Het is uniek. Bijna 150 vrijwilligers van Gijzenzeelse verenigingen zetten hun schouders onder de organisatie van de ‘Kirmesse’. Volbloed Gijzenzelenaar Johan Van Durme stelde goedgeluimd en met veel enthousiasme het programma van ‘Gijzel Kirmesse, in gezellig Gijzenzele’ voor. Noteer met stip, van vrijdag 23 augustus tot en met maandag 26 augustus staan vier bruisende dagen in het verschiet. Dat men in Gijzenzele vier dagen lang kan feesten zonder daar een financi ële kater aan over te houden, heeft men te danken aan het platform van Gijzenzeelse verenigingen. Het hele dorp is klaar voor de ‘Kirmesse’. Gijzel Kirmesse, dat is een bruisende cocktail met vooral veel muziek, pittige evenementen en een volkse sfeer. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Het platform van Gijzenzeelse verenigingen trakteert de feestgangers op veel events en een resem optredens. Met de optredens van DJ Sven Ornelis, Les Escargots de Gand, Hammertime, KMV Voor God en Vlaanderland, Obias, Kevain, Sergio, Two Man Sound, DJ Geert, DJ Boerie en Marino Punk komen veel genres aan bod. ‘Gijzel Kirmesse moet gezellig blijven, veel dank aan onze verenigingen, de sponsors’, zei Johan Van Durme. Maanden voorbereiding heeft het gevraagd maar een ronduit prachtig ploegteam, het Gijzels platform van verenigingen, heeft het geklaard om een indrukwekkend programma samen te stellen. Het is uniek voor de kleine deelgemeente met zo’n duizend inwoners. In de eerste plaats is de ‘Kirmesse’ een sfeerfeest. ‘Gijzel Kirmesse’ staat voor volkse leute en plezier. Het lijdt geen twijfel dat Sven Ornelis en Sergio d é publiekstrekkers zijn, maar Gijzel Kirmesse kan verder wel op meer fraaie namen rekenen. De kermis is een cocktail van optredens, attracties, sport, rommelmarkt, eetfestijn, aperitiefconcert, cava bar, recordpoging vliegerwerpen, kinder- en straatanimatie, kermis TD, 1 jaar markt, ludieke act ‘sjampetter’, BBQ, petanquetornooi, bingo, quiz, eten en drinken. Burgemeester Johan Van Durme is trots op de inzet van de Gijzenzeelse verenigingen die er alweer in slagen om een gratis ‘Kirmesse aan te bieden. Enkel voor de kermisfuif met Sven Ornelis moet je amper 5 euro neertellen, een prikje als je ons vraagt voor zo’n avondje en nachtje (tot 3 u) topambiance. Een heel gevarieerd programma met veel gangen. Vaste waarden maar ook vernieuwingen, en ook de kids worden niet vergeten. Elk jaar opnieuw, de Gijzenzelenaars kijken uit naar hun ‘kirmesse’. De ganse gemeenschap wordt betrokken. De feestelijkheden worden uitgewerkt door de bewoners zelf. Om precies te zijn 143 medewerkers zijn betrokken bij de organisatie en de uitwerking. Ze hebben er hun handen mee vol. Ze doen het nog altijd met hart en ziel. “Gijzel’ boven. Op maandag 26 augustus is er traditiegetrouw een plaats voor een sereen moment. Er is een dienst ter nagedachtenis van de overleden parochianen.
Authentieke ambiance
Zeg nu zelf, een Kirmesse met een grote K. En met haar gezellig en uniek dorpsplein heeft ‘Gijzel’ nog een sterke troef in handen. Een bewaarde en verscholen parel. Je mag in Gijzenzele vier dagen ongestoord feesten. Het platform van Gijzenzeelse verenigingen wijkt ook in 2019 niet af van de succesformule. Typerend voor Gijzel Kirmesse: mensen van verschillende achtergronden komen er samen om tijdens Gijzel Kirmesse even alle zorgen te vergeten. Ze verdwalen in de Gijzelse vreugde. Neem deel aan Gijzel Kirmesse. De bedoeling is dat het epicentrum van de feesten, het dorpsplein in Gijzenzele, een ontmoetingsplaats wordt waar mensen zelf de sfeer maken. Authentieke ambiance. Een concept dat perfect in Gijzel Kirmesse past. Alle medewerkers zijn klaar om je vanaf vrijdag 23 augustus tot en met maandag 26 augustus een fantastische kermis aan te bieden. Een volksfeest voor iedereen. Zelfs de grootsten ‘pezewever’ is welkom. Zorg gewoon dat je er bij bent. Graag het volledig programma?   Ga naar www.gijzelkirmesse.be.       Reporter 17
X