Overleden kinderen worden herdacht in Godveerdegem

In de parochiekerk van Godveerdegem heeft op zaterdag 24 augustus om 15 uur een speciale misviering plaats in het kader van de jaarlijkse herdenkings- en ontmoetingsnamiddag van OVOK-Zottegem.

OVOK is een vereniging van en praatgroep voor ouders van een overleden kind en werd in Vlaanderen opgericht in 1983. Sinds twaalf jaar heeft OVOK ook een afdeling voor de regio Zuid-Oost-Vlaanderen, die haar bakermat heeft in Godveerdegem.

Na de kerkdienst zullen de aanwezige lotgenoten, familie en vrienden ook nog elkaar kunnen ontmoeten en napraten bij een koud buffet in het stedelijk Ontmoetingscentrum aan de Tweekerkenstraat. Om organisatorische redenen en om een gepersonaliseerd aandenken te kunnen voorzien, is het wenselijk hiervoor op voorhand in te schrijven. Contactpersoon, ook voor meer inlichtingen over de werking van OVOK-Zottegem: Martine Van Damme, Korenbloemstraat 3, Godveerdegem (tel. 09  329 84 75 of 0496 48 68 10).

Ook wereldwijd worden alle overleden kinderen ieder jaar herdacht, telkens op de tweede zondag van december. Op die zgn. Wereldlichtjesdag worden dan overal om 19 uur lokale tijd vele kaarsjes aangestoken zodat er als het ware een virtuele 24 uren durende golf van licht over de hele wereld beweegt van tijdzone naar tijdzone. Voor de derde keer zal ook OVOK-Zottegem hieraan deelnemen. Dit zal gebeuren met  een sfeervolle bijeenkomst op zondag 8 december in de Ridderzaal van het Kasteel van Egmont.

X