Tweede editie van Bombelbas Festival op 6 en 7 september in Zottegem – gezellig familiefestival voor jong & oud

Na een geslaagde eerste editie in 2018, organiseert vzw Bombelbas dit jaar voor de tweede keer het Bombelbas Folk-Rock-Kleinkunst festival op vrijdag 6 en zaterdag 7 september, op de festivalweide aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem.

“Wij kijken er enorm naar uit om terug het Bombelbas Festival te organiseren,” zegt Willem Vanommslaeghe, voorzitter van vzw Bombelbas. “De eerste editie vorig jaar was een schot in de roos met een kleine 800 bezoekers, waaronder een 120-tal kinderen. De geslaagde opkomst én de positieve response die we mochten ontvangen van alle bezoekers motiveerde ons om verder te doen. Gezien het succes hebben we besloten ons festival uit te breiden naar twee dagen: op vrijdag bouwen we een stevig feestje, en op zaterdag wordt het een echt familiefestival met een kinderdorp, rand- en kinderanimatie op het terrein, een streekbierentent en een muziekale line-up die de pannen van het dak zullen spelen.”

Wat bezoekers mogen verwachten is een gezellig familiefestival met voor elk wat wils. Naast enkele bekende namen — waaronder het beruchte Antwerpse trio  Katastroof  en de respectabele rockband  De Mens, krijgen ook lokale bands en opzwepende folk-rock groepen hun plaats op het podium. “Wij willen een festival bieden waar menig muziekliefhebber stevig aan zijn trekken komt, en waar ook specfieke genres zoals folk en balkan aan bod komen. Onze line-up biedt voor elk wat wils: een rustig deuntje om van te genieten, een ballade om te slowen, muziek waarop stevig kan gedanst worden en een headliner waarbij het dak van de tent wordt geblazen. Als afsluiter komt er een DJ voor wie nog niet is uitgefeest.”

Op zaterdag wordt extra aandacht besteed aan het familiegebeuren met een heus kinderdorp, en tal van rand- en kinderanimatie op het terrein. Er wordt ook gezorgd voor een vlotte toegankelijkheid voor personen met een beperking. Daarnaast voorzien foodtrucks een ruim aanbod van heerlijke gerechten en kunnen bezoekers genieten van lokale pareltjes in het streekbierencaf é.

DUURZAAM FESTIVAL

Bombelbas onderneemt ook verschilllende initiatieven om zo duurzaam mogelijk te zijn. “We werken waar mogelijk met lokale bedrijven. Zo schenken we enkel lokale bieren in de streekbierentent en werken we met foodtrucks uit de Zottegemse regio. Dit jaar bieden we trouwens ook een aantal biologische frisdranken aan. We moedigen catering bedrijven aan om zo weinig mogelijk plastiek materialen te gebruiken, en op het terrein voorzien we voldoende afvaleilanden zodat alle afval meteen kan gesorteerd en gerecycleerd worden. Ook voor de inkleding maken we gebruik van recyclagemateriaalen. De gezellige inkleding van het terrein — bezoekers herinneren zich zonder twijfel onze honderden vlagjes – is trouwens iets waar we vorig jaar bijzonder positieve response op kregen,” zegt Willem. Bombelbas motiveert bezoekers ook zoveel mogelijk om met de fiets te komen: er wordt een ruime fietsparking voorzien aan de ingang, en iedereen die met de fiets komt krijgt een leuk gadget.

Daarnaast is Bombelbas Festival ook het eerste festival in Zottegem dat herbruikbare bekers zal gebruiken, en dit in samenwerking met Stad Zottegem. “We hebben alle festivalorganisatoren aangesproken om hun festival een duurzaam tintje te geven. Bombelbas reageerde meteen enthousiast. We zijn rond de tafel gaan zitten om te bekijken welke initiatieven realistisch zijn. Ze bleken meteen bereid om onze pas aangekochte herbruikbare bekers uit te testen. Als schepen van leefmilieu ben ik daar heel tevreden mee want ik besef dat het extra organisatorische maatregelen en extra mankracht vraagt in vergelijking met de wegwerpbekers: de bekers moeten immers terug opgehaald worden, ter plaatste gespoeld worden en netjes teruggebracht worden. Naast het kindvriendelijk aspect krijgt Bombelbas nu dus ook duurzaam tintje. Reden te meer om dit gezellig familiefestival niet te missen,” knipoogt Leen Goossens, Schepen van Leefmilieu, Financi ën, Landbouw, Groenbeheer en begraafplaatsen bij Stad Zottegem.

INFO, TICKETS & LINE-UP

Alle info over Bombelbas en het Bombelbas Festival is te vinden op  www.bombelbas.be. Tickets zijn te koop via een online ticketshop, bij diverse voorverkooppunten en bij de leden van de organisatie:  www.bombelbas.be/tickets. Er zijn zowel dag- als combi tickets beschikbaar. En voor kinderen onder 12 jaar is het festival helemaal gratis!

Line-up vrijdag 6 september — deuren open om 18u

–                18u30 – 19u15: SONS OF RACKETEERS

–                20u00 – 21u10: BAL MERKLEZ

–                21u45 – 23u15: NEVERMIND NESSIE

–                23u30 – 01u00: BALKANSKI SOUNDSYSTEM

Line-up zaterdag 7 september — deuren open om 13u

–                13u45 – 14u15:  VELZEEKSE FUNFARE

–                14u45 – 15u30: GIGANT

–                16u00 – 17u00: BLUNT

–                17u45 – 18u45: ET ENCORE

–                19u30 – 20u45: KATASTROOF

–                21u30 – 23u00: DE MENS

–                23u45 – 01u00: AMONG THE SAINTS

–                01u00 – 03u00: DJ NAZDROVJE

Over Bombelbas

Bombelbas is een VZW, gedreven door 10 goeie vrienden met een grote liefde voor muziek – in het bijzonder voor folk-rock muziek. Naast het organiseren van een jaarlijkse quiz en enkele kleinere optredens, was het in 2018 tijd voor het grote werk en vond de eerste editie plaats van het Bombelbas Festival. Na een geslaagde start, is Bombelbas Festival nu een jaarlijks gebeuren en niet te missen evenement in de Zottegemse festival scene. Het is een festival voor jong en oud, en voor iedereen met liefde voor muziek. Samen met het gezin genieten van een muzikaal uitstap, een ontspannende dagje uit met een bende kameraden of er nog eens stevig invliegen als afsluiter van de zomer?  Het kan allemaal op Bombelbas Festival!

Contact:  info@bombelbas.be

 

X