Piotr Havik wint GP stad Zottegem

 

De Nederlander Piotr Havik heeft de 84ste editie van de GP Stad Zottegem gewonnen. Andr é Greipel en Christophe Noppe vervolledigen het podium.

“Het talrijk opgenomen publiek kon de spannende eindstrijd best smaken”, aldus een tevreden schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA). “De koers is van ons.” Organisator De Zottegemse Wielerclub kan inderdaad terugblikken op een geslaagde editie van de GP Stad Zottegem. Hij werd voor het eerst georganiseerd met start- en aankomstplaats aan de Sotto’s en dat bleek een schot in de roos. De dag door beleving aangezien ook de VIP en het rennersdorp er georganiseerd werden. Ook de pure wielerliefhebbers toonden zich tevreden want de aankomstrook op de Buke is een pak langer dan deze op de Meerlaan vroeger, waardoor heel wat meer spektakel. Het vernieuwde parcours bracht het peloton ook 8 keer in het centrum van Zottegem, waardoor ook van daaruit tevreden geluiden te horen waren.

 

 

X