The Holy Heart Rock Band is een sensatie in Zottegem

Column: De mooiste projecten ontstaan uit goesting, ook dat is rock & roll

The Holy Heart Rock Band begon als een éénmalig project van muzikanten die toevallig ook ouders zijn: “Waarom zouden we niet eens samen met onze kinderen op een podium staan? En laat ons voor de gelegenheid een nummer schrijven waarop ze kunnen springen en dansen!”

Jan greep toen in zijn archief en proclameerde de wijze woorden: “Hier is nog een vette gitaarriff die ik in een andere band niet kan gebruiken omdat het te v éél punk is!” En zo werd de hit geboren die alle jongeren vandaag meekwelen: “Er wordt gerockt op onze school”. Jawel, naar school gaan is plezant; toch in Zottegem!

Vandaag zijn de muzikanten nog steeds samen en vormen ze een ambiance-band die met Vlaamse en Engelstalige muziek iedereen in beweging brengt. Ze steken niet alleen rock-klassiekers, maar ook heerlijk foute muziek in een eigen jasje. Dit is nog maar het begin! Wedden?

… lees verder.

Veel volk aan de Hellekapelle.

Ik ben ruim op tijd. Voor het bekende rock-caf é, in het midden van het steegje, staat een podium. Roadies en muzikanten sleuren nog met kabels. Een indrukwekkend aantal fans staat nu al te keuvelen met een gezonde hap of een puntzak perfect gebakken frietjes (dus afgebakken aan 180 ° C) èn een drankje in de hand.

Enkele straten verderop draaien de kermisgangers door op molens en rupsen.

De band heeft de afgelopen maanden optredens afgewerkt. Ze blijven bescheiden maar hun populariteit dringt door tot het grote publiek. Een caf ébaas zag dat het goed was en zorgde voor een openluchtconcert tijdens de Zottegemse kermisperiode.

Hoog tijd voor een NUUS-reportage.

The HHR Band zet er direct de beuk in met ‘Lieve kleine piranha’ van Gorki. Verscheur me, gevolgd door de bekende hit van The Proclaimers: ‘I’m gonna be‘. They walk 500 miles en nog eens 500 meer… en bij de volgende song beseffen we het: These boots are made for walking. Of liever gezegd: … are made for dancing want het begint te kriebelen. Dan volgt het peloton met wat kleinkunst: Boudewijn de Groot en zijn ‘eenzame fietser’. Iedereen is goedgezind!

Natuurlijk mag hun eigen hit niet ontbreken: “Er wordt gerockt op onze school.”

Omdat de video-opnames (door ondergetekende) wel ferme beelden maar niet een aanvaardbare geluidskwaliteit opleverden, volgt hier de studioversie. Alvorens iemand begint te zagen gauw deze duiding: ge zult het er mee moeten doen! Niet content? Kom dan van dat dak af (hint!) want er volgen nog optredens. (Lees verder…)

De offici ële video: “Er wordt gerockt op onze school”.

Een eerder bericht over The HHR Band op NUUS (powered by De Beiaard) : https://www.nuus.be/2019/05/07/nieuw-op-youtube-zottegemse-holy-heart-rock-band-neemt-eigen-nummer-op-voor-kids-en-jongeren-tot-99/

Gastviolisten Lise, Fleur en Siebe verrassen met “I would stay” v Krezip.

Er volgen nog meer hits van nationale en internationale artiesten in mama’s rock & roll jasje. Het publiek geniet zichtbaar. Ze rocken van Venus via Zottegem naar blauw, blauw, blauw,… en weer terug. Ze kreunen tot niemand het wat kan schelen want ze willen dat we bij hen blijven en nooit meer weg gaan,…. opnieuw en opnieuw, elke dag. Uiteindelijk, wanneer de camera’s stoppen, verdwijnt het jonge grut achter de coulissen,… ontdooien de ouders en begint het publiek mee te zingen en te dansen. (Lees verder…)

Dit is Zottegem, de stad van ambiance en muziek!

Ze spelen de hit van de peetvaders van de Belgische punkrock The Kids. Ook de verslaggever is nu h élemaal verkocht: ‘There will be no next time’?

Geen kat die dat nog gelooft!

Deze band is een publiekstrekker. Boeken moet ge doen!

En dan,… beginnen ze aan de meest fantastische ‘foute muziek’ met het anti-oorlogsgeweld van ‘Soldiers of love‘ tot ‘Mijnen hamer en mijn aambeld‘, en vullen ze de scène met ‘De wereld is van iedereen‘.

Uiteindelijk valt de duisternis en sluiten ze af met classic rock zodat ècht iedereen voldaan huiswaarts keert,… ofwel terug naar de kermis. En we gaan nog niet naar huis,.. want ons moeder is niet thuis. Die staat nog altijd aan de toog van De Hellekapelle te brullen over ’the Summer of 69′.

Zottegem, ge weet te bekoren.

Reporter : Sjarel Klak

Tip: The HHR Band heeft eindelijk een Facebook pagina.

X