Vier dagen ‘Kirmesse’ in gezellig Gijzenzele

Wat ooit kleinschalig begon, is uitgegroeid tot een volwaardige en gevarieerde kermis. Gijzel Kirmesse 2019 is een gezonde melange van muziek, pittige evenementen, sport, animatie. Een aantrekkelijke, gratis en gezellige kermis wordt het van vrijdag 23 augustus tot en met maandag 26 augustus. Een uiting van levensvreugde. Het hele dorp is klaar voor de ‘Kirmesse’. Kermis verbindt mensen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Men voorspelt heel goed weer, het beloven vier zonnige dagen te worden. Tijdens ‘Gijzel Kirmesse’ verandert het dorpsplein in één grote feestzone waar de meest uitlopende disciplines aan bod komen. We kijken er met zijn allen reikhalzend naar uit en het aftellen is begonnen. Vier dagen sfeer en gezelligheid. Het platform van Gijzenzeelse verenigingen pakt op de editie 2019 van de Kirmesse uit met een ijzersterk programma. Men raakt duidelijk niet aan de kwaliteit en kwantiteit van de feesten. Er zijn veel vaste waarden en ook nieuwigheden. Veel bezoekers zullen weer genieten van de vele items (31!), waaronder de optredens van DJ Sven Ornelis, Les Escargots de Gand, Hammertime, KMV Voor God en Vlaanderland, Obias, Kevain, Sergio, Two Man Sound, DJ Geert, DJ Boerie en Marino Punk. Er komt maar geen sleet op het platform van Gijzenzeelse verenigingen (ook Chiro Gontrode helpt dit jaar mee) dat met veel enthousiasme het programma van Gijzel Kirmesse presenteert. De feestelijkheden worden niet uitgewerkt door professionals, maar door Gijzenzelenaars. Zo’n 150 medewerkers staan klaar om je een ‘Kirmesse’ met grote K aan te bieden. ‘Het is toch uniek dat onze kermis georganiseerd wordt door acht verenigingen (met om precies te zijn: 143 medewerkers), we zijn hen heel dankbaar. We sloten voor hen een verzekering
af, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken bij een eventueel ongeval. Ze krijgen ook een deel van de winst en een bedankingsfeest’, speechte burgemeester en volbloed Gijzenzelenaar Johan Van Durme op de persconferentie. De Kirmesse is een plek waar alle rangen, standen, gezindheden, jong, minder jong, eeuwig jong,…naast elkaar lopen. Ze verbindt mensen. Kirmesse Gijzenzele, een cultureel erfgoed. Wie volksamusement zoekt, zal zijn gading vinden in Gijzenzele. Het uitgekiend programma moet een pak feestvierders naar Gijzenzele doen afzakken. Kom mee feesten. Een volksfeest voor iedereen. Maar zo’n programma zou niet mogelijk zijn zonder de sponsors, de medewerking van het gemeentebestuur en de inzet en creativiteit van de bijna 150 medewerkers die Gijzel Kirmesse heel genegen zijn. Bedankt. Het volledige programma tref je op www.gijzelkirmesse.be. Reporter 17

 

X