Buurtbewoners ergeren zich aan sluikstort bij textielcontainers

Een uitdijend sluikstort nabij de textielcontainers op de hoek van de Walstraat met het Sint-Mauritsplein in Ressegem (Herzele) zorgt voor ergernis bij buurtbewoners en wandelaars.

“Het ligt er al een tijd en mensen gooien er steeds meer troep bij”, klinkt het bij Dirk van Melkebeke. “Sowieso ongehoord uiteraard, maar het gaat hier om een beschermd dorpszicht dat langs een toeristische fietsroute ligt en dat maakt het nog veel erger.” Dirk stelde de gemeente Herzele op de hoogte en die belooft een snelle oplossing. “Uiteraard moeten we hier tegen optreden”, zegt bevoegde schepen Jan Van Damme (Open VLD). “Het gaat hier trouwens wel degelijk om sluikstorten, want als de textielbak vol is, is het de bedoeling dat je je zak met kledij terug mee naar huis neemt. Ik ga wel contact opnemen met de firma die de ophalingen doet, misschien is daar iets fout gelopen of moeten de textielbakken sneller leeg gemaakt worden.”

X