Diefstal in Brakels infokantoor op de markt

Camera’s zijn meer dan noodzakelijk zegt Hedwin De Clercq.  

Dinsdagnamiddag tegen sluitingstijd is er een diefstal gepleegd in de kantoren van de toeristische dienst op de Brakelse markt.
Er zijn waarschijnlijk geen grote sommen geld verdwenen (men schat rond de tweehonderd euro ) maar je moet het wel durven om op klaarlichte dag dit te doen vertelt oppositieraadslid Hedwin De Clercq. (SP.a)
“ Dit toont aan dat de aanwezigheid van camera’s op de markt geen overbodige luxe zou zijn!
Reeds tweemaal heb ik dit voorgesteld op de gemeenteraad maar zonder gehoor vanwege het bestuur, integendeel men lacht het gewoon weg .
Bij de aanleg van de nieuwe markt werden op onze vraag (SPa) de voorzieningen klaar gelegd en aangebracht om camera’s te plaatsen die naar mijn inzicht nuttig zouden zijn bij vandalisme of diefstallen!
Gaat men nu nog zeggen dat het niet nodig is om die te plaatsen ?
En dat de diefstal dan nog in het gemeentehuis gebeurde tart elke verbeelding .
Vandaar nogmaals mijn oproep om die camera’s zo vlug mogelijk te plaatsen!”

Camera’s zijn aanbesteed
Alexander de Croo zegt dat de aanbesteding lopende is en dat ze in het najaar operationeel kunnen zijn. “Het gaat tevens om mobiele camera’s zodat ze overal kunnen worden ingezet. Bij deze diefstal weet men niet het exact tijdstip zodat het niet gemakkelijk zou geweest zijn om de dader te identificeren. Wellicht had een medewerker van het VVV- kantoor de ruimte verlaten en heeft de dief daar gebruik van gemaakt.”

X