5.000 herbruikbare drinkers van stad Zottegem, voor eigen evenementen en om uit te lenen

De stad Zottegem heeft 5.000 herbruikbare drinkbekers aangekocht. Ze zullen gebruikt worden tijdens eigen evenementen en ook uitgeleend worden voor activiteiten van de lokale verenigingen en organisaties. Bedoeling is de plastic afvalbergen van wegwerpbekers bannen uit de stad.

Naar aanleiding van de klimaatmarsen ging schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CVD&) eind februari de dialoog aan met een aantal Zottegemse klimaatspijbelaars. Een van de voorstellen van deze jongeren was om de wegwerpbekers op fuiven, festivals e.d. te vervangen door herbruikbare bekers. Een voorstel waar het stadsbestuur meteen mee aan de slag ging.

“De aankoop van 5.000 herbruikbare bekers is een feit. Vorige week werden de bekers geleverd en ze zullen meteen gebruikt worden”, zegt een tevreden schepen Goossens. “Een eerste maal op het fiets- en wandelevent Oost-Vlaanderens Mooiste, dat plaatsvindt in het laatste weekend van de zomervakantie. Het weekend daarop op Bombelbas, een gezellig familiefestival dat intussen ook een duurzaam tintje kreeg.”

Op basis van de feedback van deze organisaties zal de stad een reglement opstellen om het ontlenen van de bekers in goede banen te leiden. Wie er nu al gebruik van wil maken, kan zich richten tot de milieudienst via milieudienst@zottegem.be.

X