Muzikale ruiterommegang in Erwetegem

In een organisatie van de plaatselijke Ruitergilde Sint-Pieter vindt naar jaarlijkse gewoonte ter gelegenheid van de kermis in Erwetegem komende zondag 25 augustus in de voormiddag de traditionele ruiterommegang plaats. De optocht start omstreeks 10u30 aan de parochiekerk op het Sint-Pietersplein na de zegening van paarden en ruiters (na de misviering van 9u45).

De ommegang zal gebeuren op de tonen van muzikanten van de Zottegemse harmonie Vrije Kunstkring vanop een ‘rijdende kiosk’ (lees: een vrachtwagen van een plaatselijke transportfirma). De ommegang zal dezelfde route volgen als in de voorbije vijf jaar (die sindsdien in het begin licht gewijzigd is): Kattenberg, Ragestraat, Smissenhoek, Klemhoutstraat, Potaardestraat, Gaverland, Smissenhoek, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg.

X