Verschillende podiumplaatsen voor regio renners op PK tijdrijden in Ursel.


Tijdens het PK tijdrijden op het vliegveld in Ursel behaalden heel wat renners uit onze regio een mooie podiumplaats. Op dit biljartvlakke PK streden alle categorie ën voor de Oost-Vlaamse titel. Lensy Debboudt uit Leeuwergem behaalde zelfs de titel bij de dames-elite. De Zottegemse postvrouw had amper anderhalve seconde voorsprong op de tweede, Sara Ingelbrecht en 26” op Jana Dobbelaere. Lensy legde de 12,4 km af in een tijd van 18’55” en reed met een gemiddelde van maar liefst 39.33 km/h. Bij de meisjes jeugd ging de overwinning bij de junioren naar de uit Laarne afkomstige Julie De Wilde, die haar zoveelste trui aan haar collectie heeft toevoegd. De Oosterzeelse Katrijn De Clercq, die net terug is van een geslaagd WK op de baan, moest vrede nemen met een plaats net naast het podium. Bij de dames-nieuwelingen tenslotte ging de overwinning naar Febe Jooris uit Deinze voor Fien Masure, die 45 seconden moest toegeven.
Bij de heren jeugd was er een zilveren plak voor Zottegemnaar Jonas De Schampheleire in de categorie tweedejaars nieuwelingen. Jonas moest echter zijn meerdere erkennen in Luca D’Hollander die outstanding was en die de rest na 10,2 km op iets meer dan 50 sec achterstand reed. Bij de junioren moest Jenno Berckmoes met een zesde plaats tevreden zijn op iets meer dan één minuut van de winnaar, Branko Huys.
Bij de beloften was kersvers Belgisch kampioen Florian Vermeersch uit Zaffelare iets sterker dan zijn concurrenten Rune Herregodts en Sander De Pestel.
Alle aandacht ging dan uit naar de ex-Belgisch kampioen tijdrijden Benjamin Verraes uit Moortsele. Benjamin reed een heel knappe tijdrit en reed aan bijna een gemiddelde van 47 km/h. Maar toch was er een nog ééntje sneller. Guillaume Seye zette uiteindelijk de beste tijd op de tabellen en liet op dit biljartvlakke parcours Verraes 14 sec achter zich. Merelbekenaar Ruben Van Der Haegen deed het ook zeer goed en legde beslag op de zesde plaats.

Uitslagen:
Elite z.c.
1. Guillaume Seye 13.8 km in 17’37 »
2. Benjamin Verraes op 14”
3. Jari Verstraeten op 25”

Beloften
1. Florian Vermeersch 13.8 km in 17’22”
2. Rune Herregodts op 4”
3. Sander De Pestel op 16”

Junioren
1. Branko Huys
2. Wouter De Cleen op 44”
3. Thomas Vercauteren op 58”

Nieuwelingen — 1ste jaars
1. Yoran Van Gucht
2. Jarne Jonckheere op 6”
3. Inias Leeten op 21”

Nieuwelingen — 2de jaars
1. Luca D’Hollander
2. Jonas De Schampheleire op 53”
3. Stef Janseghers op 55”

Dames-Elite
1. Lensy Debboudt
2. Sarah Ingelbrecht op 1”
3. Jana Dobbelaere op 26”

Dames – Junioren
1. Julie De Wilde
2. Eefje Brandt op 40”
3. Nele Van Assche op 1’02”
4. Katrijn De Clercq op 1’06”

Dames – Nieuwelingen
1. Febe Jooris
2. Fien Masure op 45”
3. Cleo Kiekens op 54”

X