Niels Nachtergaele solo naar winst in Gijzenzele.


Organisator en sponsor Chris Van Durme, van cycling team VDM Van Durme-Michiels Trawobo kon heel tevreden zijn met de aanwezigheid van maar liefst 76 renners. De aankomstlijn van deze wedstrijd lag aan de voordeur van zijn kantoor en dat bleek een extra stimulans te zijn voor “zijn” renners. De warmte en de renners zelf maakten er een zware koers van. Na twee ronden wedstrijd kozen Ayco Bastiaens en Benjamin Verraes al voor de aanval. Dit duo reed meten een kloof bij elkaar van iets meer dan een halve minuut. Achter hen zat men echter niet stil, en na zeven ronden wedstrijd konden Robby Cobbaert, Hannes Fabri en Timothy Claeys vooraan aansluiten. Vijf leiders die elkaar goed verstonden en vol doorgingen. Maar in het peleton zagen een tiental renners in dat de goede trein wel eens kon vertrokken zijn. David Desmecht, Yarno Vandenbroeck, Michiel Minnaert, Taylor, Johnstone, Angelo Van Den Bossche, Niels Nachtergaele, Will Tidball, Gert Delcroix, Bart Pieters en Anthony Dierickx konden na een lange achtervolging even na halfkoers vooraan aansluiten. Het peleton spartelde nog wel wat tegen, maar moest stilaan inzien dat de kloof groter en groter werd. Toen de achterstand opliep tot iets meer dan één minuut, was de veer definitief gebroken. De vijftien leiders bleven samen tot op vier ronden van het einde. Iedereen keek naar Verraes en Cobbaert, maar het was Niels Nachtergaele die zich lichtjes kon afscheiden van de anderen en begon aan een mooie solo. De renner van het plaatselijke cycling team VDM Van Durme-Michiels Trawobo, bouwde een voorsprong op van twintig seconden. Het werd nog stevig afzien voor Nachtergaele, maar hij hield uiteindelijk stand en behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen. Een overwinning die nog meer glans kreeg, aangezien het dus aan de deur van de hoofdsponsor was. Desmecht werd nog afgescheiden tweede, net voor Angelo Van Den Bossche.

Foto’s EDC en DDL.

Uitslag:
1. Niels Nachtergaele
2. David Desmecht
3. Angelo Van Den Bossche
4. Bart Pieters
5. Will Tidball
6. Benjamin Verraes
7. Taylor Johnstone
8. Vandenbroeck Yarno
9. Michiel Minnaert
10. Timothy Claeys
11. Hannes Fabri
12. Gert Delcroix
13. Ayco Bastiaens
14. Robby Cobbaert
15. Cristian Rios Rojas

X