Zomerkermis Moortsele met sport, muziek, animatie, eten en drinken, reuzenstoet, bal

Nauwelijks zijn de vele feesten, de parkconcerten (op donderdag 29 augustus, het laatste concert van een zomer vol muziek), in de fusiegemeente verteerd, of daar komt in volle vaart Kermis Moortsele eraan. De editie 2019 van de Moortseelse kermis schiet op vrijdag 30 augustus vanaf 19 u uit de startblokken met het tornooi Jeux de Boules (info: freddy.den.haese@telenet.be), en met het ‘Boule populaire’ wordt de eerste Kermis-dag heel feestelijke afgerond met een hemels nachtje muziek. Ook op zaterdag 31 augustus, zondag 1 september en maandag 2 september wordt je van harte uitgenodigd om duchtig mee te feesten. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Wie van wielrennen houdt, moet op zaterdag 31 augustus gaan kijken naar de wielerwedstrijd voor junioren. Kermis Moortsele is ook eten en drinken. Vanaf 18 u 30 kan je aanschuiven aan de BBQ in de tent. Laat je zaterdagavond op het T-dansant onderdompelen in de muziekroes door deejays Nico en Prakash. Zondag 1 september vanaf 8 u 30 kan je al terecht voor een uitgebreid ontbijt in Den Tussenstop. Voetballiefhebbers van KFCE Moortsele en ESA Bottelare krijgen al meteen een heus voetbalderby voorgeschoteld. Vanaf 15 u strijden het new look Moortsele en ESA Bottelare voor de eerste zege van het nieuwe voetbalseizoen 2019 — 2010. Beide teams willen een droomstart nemen en gaan voluit voor de driepunten. Voetballiefhebbers teken massaal present.

 

 

Tramplein feesten

Caf é Plankierke, ‘t Neerhof en Zappa slaan in de handen in elkaar en wisten vier bands en buikspreker Mister Boullart te strikken voor een optreden op de ‘Tramplein Feesten’. Op zondag vanaf 11 u tot middernacht genieten van muziek, muziek en nog eens muziek. Om 11 u 30 mag Con Animo de spits afbijten. Met buikspreker Mister Boullart (vanaf 14 u 30) staat er een leuke act op de affiche. Nadien zorgen Proud Larry (16 u 30), 2 Man Sound (18 u 30) en Das Rock (20 u 30) voor stevige muzikale feestjes.
Op maandag 2 september staan de inkorving van de kermisvlucht duiven (10 u), de ontmoetingsnamiddag 55 plussers met traditiegetrouw het kaarten (14 u), kinderfuif met dj Temmie (16 u), reuzenstoet (vertrek om 18 u) en het legendarische Bal Populaire’ (20 u) op de affiche. Kermis Moortsele betekent muziek, sport, animatie, sfeer, ambiance en Bourgondische toestanden. Reporter 17