Nieuwe tarieven in zwembad Bevegemse Vijvers na 365.000 euro verlies

 

Enige tijd geleden al werd bekend dat er een tariefverhoging op komst was en met het begin van deze nieuwe maand september en van het nieuwe schooljaar zijn deze nieuwe tarieven in het stedelijk zwembad Bevegemse Vijvers nu ook van toepassing geworden.

Hoewel de uitbating van het zwembad met zware verliescijfers gepaard ging — verleden jaar liep het verlies op tot 365.000 euro — bleven de tarieven tijdens de voorbije zesjarige legislatuur toch ongewijzigd. Omdat bovendien uit steekproeven van de sportdienst gebleken is dat één op drie zwembadbezoekers niet in Zottegem woont, is nu ook een afzonderlijk (en hoger) tarief voor niet-Zottegemnaars voorzien.

Ziehier de nieuwe (individuele) tarieven.

– Voor een Zottegemnaar kost een zwembeurt nu 3 euro (vroeger 2 euro) en voor een niet-Zottegemnaar 4 euro.

– Kinderen tot 3 jaar, zowel uit als van buiten Zottegem, mogen gratis in het zwembad.

– Zottegemse kinderen van 4 tot 12 jaar en G-sporters genieten een reductietarief: 2,50 euro (voor niet-Zottegemse 3,50 euro).

– Schoolzwemmen kost voor Zottegemse scholieren 1 euro en voor niet-Zottegemse 1,75 euro.

– Voor een twaalfbeurtenkaart moet een Zottegemnaar nu 30 euro betalen (vroeger 20 euro), een niet-Zottegemnaar betaalt 42 euro.

– Een abonnement kost voor een Zottegemnaar voortaan 250 euro (vroeger 100 euro) en voor een niet-Zottegemnaar 350 euro.

Twaalfbeurtenkaarten en abonnement zijn een jaar geldig. Baantjeszwemmen kan alleen met zo’n beurtenkaart of jaarabonnement.